Sport & Vrijetijd

Raymond Letteboer na elf jaar voor tweede keer kampioen met tweespan

OUD-OOTMARSUM - Raymond Letteboer kon zondag zijn geluk niet op. In een bloedstollend spannende finale greep hij in Maasdijk met een tweede plaats op het onderdeel vaardigheid alsnog het nationaal kampioenschap voor tweespanrijders. Voor de menner uit Oud-Ootmarsum was dat de tweede keer in zijn loopbaan. Zijn eerste titel dateert van 2010.

“Het ging super, ik ben helemaal blij”, aldus een opgetogen Letteboer. “Het liep allemaal zoals het lopen moest. We hebben hier ook keihard voor gewerkt. Het was op het eind hartstikke spannend, de top zat heel dicht bij elkaar. Gelukkig liep alles zoals het lopen moest.” Letteboer verdrong streekgenoot Antonie ter Harmsel uit Rijssen van de toppositie. Die voerde het klassement na dressuur en marathon nog aan, maar viel terug naar plek vier.

Vooraf zou hij voor een podiumplek hebben getekend. “Dat had ik wel in de kop ja, dat ik kampioen zou kunnen worden nog niet. “Antonie is heel sterk in de dressuur en rijdt in de marathon ook goed mee. Ik kon wel druk op hem leggen en het is altijd moeilijk als je als laatste de ring in moet en je hoofd koel moet houden.”

Zelf reed Raymond Letteboer met een score van 48,40 minuspunten een behoorlijke dressuur en liet hij er een sterke marathon op volgen. Alleen Geert Dijkhof bleef hem daarin voor. “De marathon liep als vanouds. Toen we het parcours liepen, dachten we dat het wel mee zou vallen. Maar in de praktijk bleek het toch best pittig. Het was technisch en je moest je kop er goed bij houden. In de vaardigheid kwam ik in het lijntje van zes tot en met negen een beetje aan het stuntelen, waardoor er een balletje afging en ik wat tijdstraf opliep. Maar gelukkig viel de schade achteraf mee.”

Raymond Letteboer mag zich net als Antonie ter Harmsel nu opmaken voor de strijd om de wereldtitel, die van 8 tot en met 12 september wordt verreden op de fraaie accommodatie van De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. “Het is nu zaak het spul gezond te houden en dat ook zelf te blijven. Ik heb er zin in.”

Foto © Gerben Olthof Driving Images.