Sport & Vrijetijd

Prachtig afscheid voor Wybe Kram bij DETO

TWENTERAND - Op vrijdagavond 20 augustus was de afscheidswedstrijd van Wybe Kram bij DETO. Wybe heeft na 11 seizoenen en meer dan 300 wedstrijden in DETO 1 besloten om te stoppen bij DETO en nog een jaartje bij zijn roots, bij zijn vorige club Oranje Nassau in Almelo te gaan spelen.

Om 19.00 uur stonden veel spelers van de huidige DETO-selectie aan de aftrap alsmede een heel scala aan “DETO Old-Stars”. Spelers waarmee Wybe in de afgelopen 11 seizoenen heeft samengespeeld. Zo waren o.a. de oud-aanvoerders Xander ten Hove en Mathijn Schepers van de partij en stond o.a. Johannes Yarbug weer eens op doel. Uiteraard was het niet echt een wedstrijd maar meer een gezellig samenzijn waarbij ook Kram jr. (Liam) mocht meedoen en ook twee keer scoorde. Wybe mocht in de slotminuut een penalty nemen waarbij hij Roberto Stopel met een soort van “Panenka” het bos in stuurde. Daarna was er een glorieuze aftocht onder de klanken van zijn favoriete Heracles Almelo muziek.

Toen iedereen fris gedoucht in de businessclub ruimte was gearriveerd, was het tijd voor het officiële gedeelte wat uiteraard ook bij zo’n avond hoort. Voorzitter Derby Krommendijk had 1 dossier van z’n voorganger laten liggen waardoor oud-voorzitter Arjan Goosselink Wybe Kram alsnog kon huldigen met het bereiken van meer dan 300 officiële wedstrijden in de DETO-hoofdmacht. Dit was vorig jaar al gepland voorafgaand aan de wedstrijd tegen Genemuiden, die helaas nooit werd gespeeld. Kram kreeg namens DETO een fraaie fotocollage op staal aangeboden met vele mooie voetbalmomenten in het rood-zwarte DETO-tenue. Het slotakkoord was voor de voorzitter die Wybe een fraai ingelijst shirt aanbood met naam en rugnummer.

Wybe zal ondanks zijn vertrek bij DETO 1 nog heel vaak op “Het Midden” aanwezig zijn, want zoontje Liam blijft gewoon bij DETO voetballen in de jeugd. Dus verbaas u niet als er over enkele jaren gewon weer een “Kram” in de opstelling van DETO opduikt.