Sport & Vrijetijd

Plezier voorop bij Hockey Club Losser

LOSSER - Plezier, samen met actief bezig zijn met elkaar, leren samenwerken en iets opbouwen. Dat zijn de zaken die HCL belangrijk vindt. 

Funkey hockey
Voor 5-jarigen biedt de club Funkey hockey aan. Dit is een speciale lesvorm met veel aandacht voor spelen en bewegen. Op deze manier leren de kinderen op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van knotshockeysticks en wordt er onder andere ringhockey gespeeld.

Jongste jeugd
Bij de jongste jeugd (6 t/m 10 jaar) is de training gericht op het leren spelen van het spelletje hockey. Met name techniek en veilig spelen heeft de aandacht, naast de sociale aspecten van het spelen in een team. Op zaterdag wordt er competitie gespeeld op een klein veld met 3 tegen 3, 6 tegen 6 of 8 tegen 8. Zo worden de jongste jeugdspelers langzaam voorbereid op het spelen op een groot veld.

Jeugd
De jeugd (11 t/m 17 jaar) speelt op zaterdag competitie op een groot veld, 11 tegen 11. Naast inzet en het verbeteren van de techniek, wordt er gewerkt aan de conditie en is er veel aandacht voor het tactische spel.

Senioren
De senioren (18 jaar en ouder) spelen op dit moment allemaal Trimhockey. (training 1x per week) Bij trimhockey ligt de nadruk op gezelligheid en sportief bezig zijn. Een aantal keer per jaar is er een trimhockeytoernooi met verenigingen uit de nabije omgeving. Alle leeftijdscategorieën trainen doorgaans twee keer per week. Deze trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers begeleid door Hockey Xperience. Eerst mag er vier keer gratis meegetraind worden en daarna hoeft degene pas te beslissen of hij/zij lid wordt. Aanmelden kan door een email te sturen naar: info@hockeyclublosser.nl

Uw reactie