Sport & Vrijetijd

P.V. De gevleugelde Tukkers
Kampioenen gehuldigd

GEESTEREN - De laatste zaterdagavond  van oktober is voor de postduivenliefhebbers van “De Gevleugelde Tukkers” de vaste datum dat de kampioenen van het afgelopen seizoen worden gehuldigd. Om exact half acht werden de leden in het clublokaal verwacht. De geuren van het uitgebreid stamppot buffet van hoofsponsor slagerij Hemmer waren bij de entree niet te versmaden. Na een welkomstdrankje en een woordje van voorzitter Ben Kroeze liet men zich het buffet goed smaken. 

De huldiging

Alle winnaars van hoofd- en ereprijzen kregen deze door de voorzitter met een toepasselijk woordje uitgereikt. De hoofdmoot was uiteraard de huldiging van de kampioenen. De voorzitter: “Seizoen 2022 was er een van de buitencategorie. Extreme warmte en veelal de wind uit noordelijke en oostelijke richting. De duiven hadden het zwaar. Het kostte de nodige moeite om de duiven echt in conditie te houden. De hand van de echte meester speelde dit jaar een grote rol. Daarom een groot compliment aan de kampioenen. Onze leden hebben dit jaar ook  in groot verband wederom van zich doen spreken. We kunnen daar samen trots op zijn.”

De generale kampioenen aangewezen Gerard Hemmer en onaangewezen Theo Keemers & Zoon werden extra in het zonnetje gezet en kregen beide een boeket bloemen door de voorzitter aangeboden.

De kampioenen per onderdeel

Voor de vitesse telden zeven vluchten, voor de midfond zes, voor de eendaagse fond vijf, voor de jonge duiven zes en natour vier vluchten voor de kampioenschappen. Voor de generale kampioenschappen telden alle 28 gevlogen vluchten.  De keizer kampioen wordt berekend door de punten onaan- en aangewezen bij elkaar te tellen.

Keizer generaal werd  Gerard Hemmer met een totaal van 1971.5 punt.