Sport & Vrijetijd

Opening expositie ‘Al honderd jaar samen de toon gezet’

VRIEZENVEEN - De Vriezenveense Harmonie en het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen zouden in 2020 hun eeuwfeest uitgebreid vieren, maar na hun gezamenlijke nieuwjaarsconcert gooide de coronacrisis flink wat roet in de feestvreugde van beide eeuwelingen. Het heeft ruim een jaar geduurd voordat de gezamenlijke tentoonstelling onder de titel: ‘Al honderd jaar samen de toon gezet’ geopend kon worden. Deze feestelijke opening was afgelopen maandag 28 juni in het Historisch Museum in Vriezenveen.

Onthulling portret burgemeester
Bertus Wessels, voorzitter van de Vereniging Oud-Vriezenveen heette alle aanwezigen afgelopen maandag welkom. Voor hem was het zijn eerste openbare activiteit na zijn benoeming. Hij verzocht de burgemeester van Twenterand, Hans Broekhuizen, om zijn eigen portret te onthullen. Er was nog net een plaatsje vrij in de eregalerij van burgemeesters vanaf 1870. De burgemeester was er zichtbaar mee ingenomen dat zijn portret er nu al hangt, terwijl hij nog niet zo lang geleden is benoemd.

Opening tentoonstelling
Vervolgens opende de burgemeester de tentoonstelling door een lint door te knippen, natuurlijk in aanwezigheid van Gerrit en René Lemans, voorzitters van respectievelijk het mannenkoor en de harmonie. Burgemeester Broekhuizen sprak de wens uit dat de waardering, die beide verenigingen vanuit de bevolking altijd hebben gekregen, nu ook tot uiting komt met een bezoek aan deze tentoonstelling. Deze feestelijke gebeurtenis werd omlijst met muziek van een dwarsfluitensemble van de harmonie en zang van een kwartet van het mannenkoor.

Neem smartphone mee
De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het Historisch Museum. Voor de overige afdelingen van het museum geldt de normale toegangsprijs. De museumjaarkaars is geldig. Doordat er voor extra informatie van QR-codering gebruik wordt gemaakt, is het aan te raden uw smartphone mee te nemen voor het inscannen van deze codes. Er is Wifi aanwezig. De tentoonstelling is zeer rijk gedocumenteerd. Neem dus even de tijd voor honderd jaar zang en muziek in Vriezenveen.