Sport & Vrijetijd

Maar liefst 350 tennissers op de baan bij Racket & Fit Borne

Open Toernooi en Junioren Tour Goud groot succes

BORNE – Van 10 tot en met 18 juli werd wederom het jaarlijkse Open Toernooi georganiseerd. Aan het Open Toernooi deden maar liefst 260 deelnemers mee, terwijl van 16 tot en met 18 juli ook nog negentig Nederlandse jeugdtalenten meededen aan het Junioren Tour Goud in Borne.

“Bij het organiseren van het Open Toernooi kwamen we erachter dat er gemiddeld zo’n tachtig deelnemers zijn en daarom besloten we om ook het Junioren Tour Goud hier naartoe te halen. Uiteindelijk bleek dat we veel meer aanmeldingen hadden dan in voorgaande jaren, namelijk 260 tennissers. Iedereen heeft weer zin om te tennissen, na dit bijzondere jaar met weinig tennis op de baan”, steekt Pascal Nijland van de organisatie van wal. In totaal stonden er dus zo’n 350 tennissers op de baan.

Dit jaar werden de toernooien georganiseerd door een nieuwe commissie en het bleek een groot succes te zijn. Henry Seep en Herman Keppels waren verantwoordelijk voor de planning, Theo Seelen hield de financiën bij, Kristel Hofste en Inge Eeltink namen de hapjes en drankjes voor hun rekening en Ad Luttikhuis en Pascal Nijland namen het Goud Toernooi voor hun rekening. “Ik denk dat als commissie heel trots mogen zijn op deze prestatie. Iedereen was heel tevreden en het verliep voorspoedig. Henry en Herman kennen de klappen van de zweep, dat was wel een groot voordeel!”

Goede combinatie
De KNLTB Junioren Tour is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers die zich willen meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte. De Junioren Tour is onderverdeeld in de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. “Normaliter trekt het weinig publiek, maar dit jaar bleven de tennissers van het Open Toernooi kijken. Wij vonden het heel leuk om die combinatie te zien.” 

“Het publiek genoot ook zichtbaar van de jonge tennissers. Het bleek maar weer dat ze écht de besten van Nederland van hun leeftijd zijn”, vervolgt Pascal, die potentie in de samenwerking tussen beide toernooien ziet. “We willen het graag vaker op deze manier organiseren, maar dan wel met nog meer deelnemers!”, besluit Pascal.