Sport & Vrijetijd

Oliebollen blubbertocht als start van het jaar

HENGELO/BORNE – Judo Promotion Twente is het jaar gestart met een oliebollen blubbertocht. De Gammelkerbeek stond best hoog na alle regen afgelopen weken. En laten we nu juist hier al het klim- en klauterwerk boven doen. Langs het Hulsbeek loopt (een deel van) de Gammelkerbeek. Met hierboven allerlei klim- en klautertoestellen van hout. Niet hoog in de bomen, zoals bij Avatarz, maar juist laag boven het water. Geen zekeringen nodig maar reservekleding. En dit was hoognodig.

“Het is een mooie route voor een sportuurtje. De vermelde 6 jaar als ondergrens waarbij de kinderen het zonder begeleiding zouden moeten kunnen is wel optimistisch. Of het was een 6-jarig proefpersoon met extreem lange armen en benen. Bij ons waren het de kleinere deelnemers die de stap soms net niet konden maken en een nat pak haalden. Of liever, volle laarzen”, steekt Judo Promotion Twente van wal.

De deelnemers hadden dan ook de keuze welke hindernissen ze wel of niet namen. Aan beide zijden van de beek loopt een pad, je kunt dus ook gemakkelijk een hindernis overslaan. Samenwerken, je grenzen verleggen, omgaan met tegenslag, rekening houden met elkaar, al die sociaal-emotionele en mentale doelen waren ongemerkt onderdeel van het programma.

“En samengewerkt werd er: de groteren hielpen de kleineren op de moeilijke stukken, stimuleerden (elkaar) bij lastige oversteekpunten en hielden met de leraar en Corona-verantwoordelijke Martin en Rita Evenberg de jongere deelnemers in het oog. De tijd vloog voorbij, zodat we ons moesten haasten op tijd terug te zijn voor oliebollen en chocolademelk. Met dank aan Karin en Hank Stoelhorst, Sabrina Creutzburg en Karin Mulder die samen hebben gezorgd voor een aantal schalen heerlijke oliebollen. Het leken er heel veel, ze werden tot en met de laatste verslonden. ‘Juf, dit is mijn 5e ‘, meldde de 6-jarige Verron trots.