Sport & Vrijetijd

Oldenzaalse IJsclub actief in de zomer - skeeler jeugd clinic

OLDENZAAL - De afgelopen twee zaterdagen organiseerde de Oldenzaalse IJsclub, samen met de IJsclub Losser en BoesCoolFit een skeeler clinic. Een groep van zeven kinderen had zich hiervoor opgegeven. Na het succes van de schaats jeugdclinic in februari dit jaar op de ijsbaan in het Hulsbeek, was ook dit een mooi succes.

Met veel plezier leerden de kinderen belangrijke kneepjes van het skeeleren. Hoe trek ik de beschermers en skeelers goed aan, hoe moet ik vallen en hoe sta ik op en natuurlijk hoe kom ik vooruit. Het leek wel alsof de klok extra snel ging, want het uur was beide keren zo voorbij.

De ingeburgerde naam skeeleren is eigenlijk niet juist, want de goede term is ‘inline skaten’, maar ach veel belangrijker dan dat is dat de jeugd plezier heeft in bewegen. Skeeleren, ofwel inline skaten, is een prachtige sport die veel plezier geeft. De ijsclub combineert het inline skaten met schaatsen in de winter. Dat wordt in Enschede op de IJsbaan Twente gedaan, zowel op de binnenbaan als de buitenring. Op deze wijze wordt er het hele jaar door met veel plezier gesport.

Voor belangstellenden zie de website: www.oijc.nl . Natuurlijk kan het ook via Facebook.