Sport & Vrijetijd

Oldenzaalse deelneemster aan ‘De Berghoeve Brouwers Challenge 2023’

OLDENZAAL - Eind vorig jaar deed de Berghoeve Brouwerij uit Den Ham een oproep om je als team, met een goed idee, aan te melden voor de Berghoeve Brouwers challenge. Dat lieten Femke Janzing (de Bierkoningin uit Deventer) en Susan Smelter (Twentse bierproeverij uit Oldenzaal) zich geen twee keer zeggen. Zij hebben hun krachten gebundeld en zich aangemeld, met als teamnaam:  Beergirls from the East. Zij denken dat de driehoek Oldenzaal-Deventer-Den Ham onverslaanbaar is en dat ‘het oosten’ deze wedstrijd kan winnen. 

Links Susan Smelter, rechts Femke Janzing

Tot vreugde van de dames werd hun idee geselecteerd uit tien aanmeldingen en gaan ze de strijd aan met twee andere teams: De Annablamannen uit Groningen en Keerl’s&Kettels uit Kampen. De brouwdag was 15 februari in Den Ham. Om 06.30 uur aanwezig en gelijk aan het werk om meer dan 300 kilo mout te schroten, om zodoende 700 liter bier te brouwen... een Wilde Wieven Hopfen Weizenbock, een cross-over tussen een IPA en een Weizenbock. Tot 18.00 uur is er die dag hard gewerkt om het bier te maken. Op 21 maart gaat er gebotteld en geëtiketteerd worden. Daarmee is zo’n zes uur gemoeid. Ook dit doen de dames zelf. Hun avonturen zijn te volgen op hun Facebookpagina, aangemaakt door de dames zelf, met hun teamnaam.

De wedstrijd tussen de drie teams duurt t/m zaterdag 1 juli, de finaledag. Dan wordt duidelijk welk team het beste bier heeft gebrouwen en het meeste bier heeft verkocht. Mochten de dames winnen, dan laten ze dat zeker weten in een volgende ‘Oldenzaal, de glimlach van Twente’.