Sport & Vrijetijd

Nog twee Overijsselse kampioenen voor LR de Grensruiters
Stijn Roelink en Liz Loman oppermachtig

LATTROP - Afgelopen week stonden voor de paardencombinaties de regionale kampioenschappen in Bentelo op het programma. Ook 5 ruiters van LR de Grensruiters verschenen aan de start en deden een poging een startbewijs voor het NK te bemachtigen.

Maar liefst twee leden wisten niet alleen een startbewijs voor het NK te bemachtigen maar werden ook Overijssels kampioen.

 Stijn Roelink werd in de klasse springen 1.35 m. gehuldigd tot Overijssels kampioen. Met zijn paard Joyride (v. Denzel van het Meulenhof) bleef hij als enige combinatie alle omlopen foutloos en zette ook nog eens de snelste tijd neer.

In een deelnemersveld van maar liefst 46 combinaties werd Liz Loman uit Tilligte en haar paard Lucky met maar liefst 85 en 87,5 punten Overijssels kampioen springen klasse 1.00 meter.

Met deze knappe prestatie wist Liz zich eveneens te kwalificeren voor het NK.

In totaal hebben zich 5 leden (zowel pony’s als paarden) van LR de Grensruiters zich weten te plaatsen voor het NK. Zij zullen tijdens de Hippi-

ade, die van 16 t/m 27 augustus verreden wordt in Ermelo hun uitertste best doen om LR de Grensruiters te vertegenwoordigen.

Door naar het NK voor de Grensruiters zijn:

- Floor Luttikhuis, zowel springen

   C-0,80 als dressuur C-B

- Marije Hakkers, dressuur cat. DE/B

- Phileine Stroot, springen DE/0,90

- Liz Loman, springen 1.00 m

- Stijn Roelink, springen 1.35 m.