Sport & Vrijetijd

NEO – Achilles’12 gelijkspel

Borne - De geluiden vanuit beide kampen waren na afloop van Achilles'12 - NEO niet helemaal eensluidend. Logisch, want NEO vond dat er na de 0-2 meer in had gezeten, voor welk standpunt best wat te zeggen viel, want de ploeg liet drie enorme kansen op meer goals liggen. Aan de andere kant was de visie van de gastheren ook zeker verklaarbaar, want Achilles'12 had veel meer balbezit en maakte het NEO enorm lastig om het vertrouwde combinatiespel te spelen. Zeker voor rust kwam daar bar weinig van terecht. Betekent dat derhalve dat het gelijkspel uiteindelijk terecht was? Waarschijnlijk wel, een aantal neutrale toeschouwers beluisterend.

Zoals gezegd speelde NEO voor rust niet goed. Veel balverlies, slordige passes en weinig doelrijpe kansen. De eerste kans was dan ook voor de thuisclub. Robert Wilens, die verder tamelijk onzichtbaar was, schoot na een voorzet in uit de draai in, maar de inzet leverde geen problemen op voor Douwe Everink. Beide ploegen hadden een opkomende rechtsback en na een ruim tien minuten stoomde Bjorn Tijhuis weer eens op. Helaas bleek zijn voorzet uit kansrijke positie te onzuiver. Vlak daarna verkeek de NEO-defensie zich op een bal die achter leek te gaan. De bal kon toch terug worden gelegd, maar het leer werd echter door Mart Heideman wild overgeschoten. De volgende twee kansen waren ook voor Achilles, maar waren geen van beide het resultaat van uitgespeelde aanvallen. Eerst schoot Brandt Peters net naast en vervolgens had de opkomende Mert Baglar een strakke en lage voorzet in huis die door Douwe Everink goed werd gepakt. In de laatste vijf minuten gebeurde er van alles voor het doel van Dante Warner van Achilles. Eerst onderschepte Mauro Lohuis op een typerende manier een aanval, produceert vervolgens een hakje en met wat geluk belandt de bal bij Max Brunninkhuis die de bal binnen kan prikken: 0-1. Op slag van rust had NEO de score nog verder uit kunnen bouwen. Jochem Stam besloot een actie op links met een strakke voorzet die Warner niet klem kon krijgen. De rebound was voor Bas Spenkelink die wellicht meer tijd had dan hij zelf dacht en de bal uit de draai slechts in het zijnet schoot.

 

Uiteraard begon Achilles furieus aan het tweede bedrijf. Het leverde twee mogelijkheden op. Eerst werd een voorzet van zo ongeveer de achterlijn iets beroerd door een NEO-been, maar tot opluchting van de NEO-aanhang huppelde de bal voorlangs en korte tijd later leek Robert Wilens te kunnen scoren met een volley, maar Steven Zonder blokte vol overgave het schot. Na een uur spelen kwam NEO op 0-2. Doelman Warner timede verkeerd bij een hoekschop van de linkerkant, maar de door Achilles opgepikte bal werd daarna wel weer heel gemakkelijk ingeleverd bij NEO. Ron Spoler profiteerde optimaal door diagonaal hard en strak binnen te schieten. Twee minuten later had Jochem Stam de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Een eigenlijk rare hoge pass van Bjorn Tijhuis werd goed gecontroleerd door Stam. Via Max Brunninkhuis kreeg hij de bal in ideale scoringspositie terug, maar Dante Warner kon het schot met de voet keren. De rebound van de aansluitende corner werd door de NEO-aanvoerder ruim overgeschoten. Achilles ging verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg een groot veldoverwicht. Helaas vanuit NEO-oogpunt was er een foutje van Douwe Everink voor nodig om de stand 1-2 te brengen. Een op het oog houdbaar schot van Harberink verdween via zijn hand in het doel. De Wilbert-bewoners roken bloed en na zeventig minuten leverde een van de vele hoekschoppen de gelijkmaker op. Jasper Scholten kopte tamelijk ongehinderd de 2-2 binnen. Het publiek maakte zich op voor een spannende slotfase en die kwam er ook. Douwe Everink kwam twee keer in het middelpunt en maakte zijn slippertje meer dan goed. Eerst leidde nota bene een NEO-corner tot een pass op de ingevallen Mike Huiskes. Zijn voorzet werd door Max Brunninkhuis bijna in eigen doel gewerkt, maar Everink redde prachtig. De tweede redding, twee minuten later, was dan wel wat makkelijker, maar ook dat deed de jeugdige goalie met verve.

Het inbrengen van Pascal van Berkum, Twan Weghorst en Rick ten Tusscher gaf NEO weer meer elan en de laatste twee grote kansen waren voor zwartwit. Eerst bereikte van Berkum de achterlijn, maar zijn voorzet was net te scherp voor de NEO-aanvallers. De laatste kans was voor Rick ten Tusscher, de topscorer van vorig seizoen die na zijn ziekte eindelijk weer minuten kon maken. Na een subtiele pass leek hij moederziel alleen voor Warner te kunnen verschijnen. Helaas sprong de bal op het moment suprême net van zijn voet af.

 

Achilles'12 - NEO eindigde derhalve in 2-2 en NEO bleef alweer ongeslagen. De neutrale toeschouwers zullen, zoals al gememoreerd, weinig in hebben kunnen brengen tegen deze remise.

 

Volgende week speelt NEO de laatste wedstrijd van 2019. Het sterke Columbia uit Apeldoorn, en van de topfavorieten voor de titel, komt dan naar 't Wooldrik, een prachtige afsluiting van het kalenderjaar!