Sport & Vrijetijd

Sebastiaan van Houwelingen: "Ik zie een duidelijke meerwaarde"

Mooie samenwerking tussen Fysiotherapie Fleminghof en Muziekschool de Tambourijn

BORNE – Fysiotherapie Fleminghof zet zich al jaren in voor een gezonder en vitaler Borne met een uitgebreid team van specialisten voor jong en oud. Naast reguliere fysiotherapie hebben ze ook meerdere projecten met de gemeente Borne, waaronder Cool2BFit en Zit met Pit. De samenwerking met Muziekschool De Tambourijn past perfect in dat rijtje.

“Je ziet steeds meer kinderen die last krijgen van een gameboy-rug. Na schooltijd kruipen veel kinderen achter de Playstation of computer en daarbij hebben ze een verkeerde zithouding. Als fysiotherapeuten willen wij dat voorkomen en daarom stimuleren wij kinderen om iets anders te doen dan gamen. Sporten is heel gezond, maar sommigen vinden muziek maken juist leuker. Dat is één van de redenen dat wij een samenwerking met De Tambourijn zijn aangegaan”, zegt Sebastiaan van Houwelingen van Fysiotherapie Fleminghof.

De combinatie tussen Fysiotherapie Fleminghof en De Tambourijn is ook snel gemaakt. “Als mensen een instrument spelen, kunnen ze ook pols- en/of armklachten krijgen. Als mensen deze klachten hebben, kunnen ze bij ons terecht en dan helpen wij ze om weer helemaal te herstellen. Ik denk dat het een goede samenwerking kan worden”, stelt Sebastiaan die zelf al vanaf kinds af aan drumt en later in meerdere bands heeft gespeeld. “Juist omdat ik zelf deze muzikale achtergrond heb en al twintig jaar werk als fysiotherapeut, zie ik duidelijk de meerwaarde van verantwoord muziek maken met de juiste begeleiding.”

Instrument spelen ook gezond
Net als sporten is ook een instrument spelen erg gezond zowel op mentaal gebied als bij het fysieke aspect. Muziekschool De Tambourijn in Borne verzorgt al tientallen jaren muziekcursussen. “Het spelen van een instrument is gewoon heel erg gezond. Het is niet altijd goed voor je motoriek, maar ook goed voor je geest. Je kunt lekker ontspannen en maakt je hoofd even leeg”, legt Jan van de Sluis van De Tambourijn uit.

“Na dit heel erg moeilijke jaar vinden we het heel fijn dat Fysiotherapie Fleminghof ook mensen het advies geeft om muzieklessen te gaan volgen. En we bieden de mensen dan ook graag een gratis proefles aan!”, besluit Jan.

Gezondste gemeente van Nederland
Gemeente Borneheeft een aantal jaren geleden een mooi doel gesteld: gemeente Borne wordt de meest gezonde en vitale gemeente van Nederland. Sebastiaan werkt daar graag aan mee. “Wij vinden het een heel mooi doel en dragen daar graag ons steentje aan bij. Wij hopen op deze manier een actieve bijdrage te leveren aan een meer actief leven, meer beweging, mentale uitdaging, motorische & sociale ontwikkeling en ontspanning. En om het doel van de gemeente te bereiken, moeten we samenwerken met de ondernemers in Borne. Dit is een heel mooie stap in de goede richting!”, aldus Sebastiaan.

Aanmeldingen voor gratis proefles en een leuke attentie graag mailen naar: info@fysiofleminghof.nl.