Sport & Vrijetijd

Met z’n allen achter vossenurine aan

DE LUTTE - Een prachtig gezicht is het als de paarden van de Austieberg in volle galop naar beneden denderen achter de grote koppel Foxhouds aan. Het is een van de mooiste momenten van de dag. Na het uitgestelde evenement door de vrieskou in december werd vorige week de jaarlijkse slipjacht in De Lutte alsnog georganiseerd. 

Woensdag verzamelden zo’n 30 ruiters te paard zich bij ’t Ros van Twente. Gretige paarden die er echt zin aan hadden met een even zo groot aantal honden die stonden te trappelen om van start te gaan. De traditionele Engelse vossenjacht werd nagebootst, geen echte jacht op vossen, maar een spoor werd uitgezet met een jutezak doordrenkt met vossenurine. Als de sliptrekker zijn werk gedaan heeft, gaat het gezelschap los. De honden voorop met in hun kielzog de paarden. Door de bossen, akkers en over de heuvels van het Twents coulisselandschap. 20 kilometer was de tocht met vooraf aangeduide zichtlocaties om te voorkomen dat belangstellenden her en der zich niet op ontoegankelijk gebied zouden begeven. Twee kills (pauzeplekken) werden er ingericht. Eentje ervan, bij de Kampbrug, was extra sfeervol ingericht door ’t Sterrebos uit Beuningen. 

Veel hulp

Grondeigenaren stelden hun grond ter beschikking en ook instanties als Staatsbosbeheer en het Waterschap werden bij de organisatie betrokken. De organisatie blikt tevreden terug op een mooie dag en kijkt nu al stiekem uit naar de volgende event in december, wat de tiende zal worden. Een jubileum editie dus.