Sport & Vrijetijd

Luuk Mannebeek tweede op NK judo onder 18 jaar

LOSSER - Luuk Mannebeek is zaterdag 11 februari tweede geworden op het NK judo onder 18 jaar. Om deel te nemen aan het NK moest Luuk zich op 21 januari op het districtskampioenschap in Markelo plaatsen door een podiumplek te behalen. Luuk draait in zijn categorie mee met de internationale top, dus dit mocht eigenlijk geen probleem zijn. Hij wist dan ook vrij makkelijk een eerste plek in de wacht te slepen.

Om 7.45 uur meldde Luuk zich afgelopen zaterdag in Den Haag om te wegen, waarna er om 9.00 uur begonnen werd met een warming-up met z’n clubmaatjes. Om 9.30 uur startten de wedstrijden. Luuk was de eerste ronde vrijgeloot en dus al door naar de tweede ronde. Hier trof hij Peeters die hij na een minuut in een houtgreep had liggen, helaas wist Peeters hier uit te komen binnen 20 seconden en leverede een wazari op. Vlak erna wist Luuk nog een wazari te scoren en was hij door naar de kwartfinale. Hier trof hij Eskander. Luuk wist al heel snel een wazari te scoren, en na twee minuten judoën maakt Luuk een mooie ippon en stond hij in de halve finale. Hier trof hij Van der Ent; een lastige judoka waar hij al vaker tegenover heeft gestaan.

Het werd een spannende partij waar Luuk met nog anderhalve minuut op de klok een wazari tegen krijgt. Luuk bleef gecontroleerd judoën wat hem in de laatste 40 seconden een mooie ippon opleverde en... de finale!

In de finale trof hij La Fontaine, een jongen die een jaar ouder is en ook geselecteerd is voor de Europese cups. Het beloofde dus een mooie finalepartij te worden. En dat werd het ook! Luuk kreeg een paar mooie kansen maar het lukte hem steeds niet om te scoren. Luuk zette een mooie worp in maar werd overgenomen en kreeg een wazari tegen. Hij lag in een houtgreep waar hij niet meer uitkwam en zo won La Fontaine de finale en eindigde Luuk op een mooie, tweede plek.

Aanstaande vrijdag vliegt Luuk naar Fuengirola om deel te nemen aan een Europese cup waarvan het doel is plaatsing voor het EK, WK en EYOF.