Sport & Vrijetijd

Luuk Mannebeek Nederlands Kampioen Judo

LOSSER - Luuk wist in Leek met veel overtuiging afgelopen zaterdag 30 oktober jl. alle partijen te winnen met ippon waardoor hij zich Nederlands Kampioen onder de 15 jaar mag noemen. Drie weken eerder wist hij zich te plaatsen door op het districtskampioenschap ook al zijn partijen te winnen met ippon.

Als voorbereiding op het NK-15 heeft Luuk in Antwerpen deelgenomen aan een toernooi waar hij de Belgisch kampioen in de finale wist te verslaan. Ook ging hij met een groepje judoka’s naar Slovenië waar twee dagen wedstrijden en een dag trainingen gepland stonden. Een hele mooie ervaring waar veel geleerd is.

Na een lange tijd van niet kunnen judoën door alle maatregelen heeft Luuk een mooie start gemaakt van het wedstrijdseizoen. Deze begon voor Luuk op 4 september met het districtskampioenschap onder de 18 jaar waar hij met een tweede plek zich wist te kwalificeren voor het NK-18 op 18 september in Den Haag. Hier verloor Luuk onnodig zijn eerste partij waardoor hij in de verliezersronde kwam. Vervolgens wist hij drie partijen op rij te winnen, maar verloor vervolgens een partij waardoor hij op een knappe negende plek eindigde.

Aankomende tijd gaat Luuk zich voorbereiden op de meetmomenten -17 in november en december om vervolgens in januari door te stromen naar de -18.