Sport & Vrijetijd

Lotte en Jesse Telgenhof Veldkoning en Veldkoningin
Jeugd Midden en Noord Twente

MANDER - Zondag 23 oktober werd onder prachtige weersomstandigheden op de Streubaan te Mander de wedstrijd verschoten om de veldkoning en veldkoningin klootschieten van de jeugd van Midden en Noord Twente. Met maar liefst 49 schutters werd de wedstrijd gestart. De eerste ronde vielen er 9 schutters af, waarna telkens 10 om uiteindelijk tot een finale te komen met de beste 10 schutters. Omdat de leeftijd varieert van 6 tot 17 jaar, werd er een kleine handicap ingebouwd zodat ook de jongsten kans konden maken.

En spannend was het tot het laatste moment. Er werd hard geschoten, maar had je een misser, dan lag je er ook direct uit, want die kon je deze wedstrijd niet veroorloven.

Bij de meisjes was Lotte Telgenhof van KV Reutum het sterkst. Zij werd gekroond tot veldkoningin. Tweede werd Dylana Bijen van Reutum en derde werd Marre Nijmeijer van de Veldhoek.
Bij de jongens was Jesse Telgenhof van KV Reutum het sterkst. Hij werd dan ook gekroond tot veldkoning. Tweede werd hier Thijmen Bels van Langeveer, derde werd Sjoerd Hofste van Reutum.
Alle winnaars kregen een beker uit handen van wedstrijdleider Joop Oude Avenhuis en voor de jongste schutters was er een mooie medaille als herinnering.