Sport & Vrijetijd

Lekkere (gratis) gebakjes mee om eenzame ouderen op te zoeken

NIJVERDAL – Net als verleden jaar had Evenmens (informele zorg voor elkaar) samen met banketbakkerij Nieuwenhuis een actie opgezet om senioren in de 'Week tegen Eenzaamheid' te verrassen met een bezoekje en lekker gebakje. Op donderdag 1 en vrijdag 2 oktober waren de actiedagen gepland.

Links op de foto: Hetty ten Thij, rechts op de foto: Diny Konijnenbelt

Verleden jaar was de eerste keer dat de actie plaats had gevonden en toen waren er veel meer aanmeldingen. Maar eigenlijk was het dit jaar in verband met de coronamaatregelen nog harder nodig. Door diezelfde corona was er bij Evenmens minder aandacht aan de actie geschonken. Joke Nieuwenhuis vindt het een heel sympathiek initiatief en bij de bakkerij hebben zich volop ingezet. Ze is dan ook blij dat er toch nog ruim vijftig gratis gebakjes zijn opgehaald. “Sommige mensen namen er een paar extra mee”, vertelt ze. Dit jaar had haar man André slagroompunten voor deze speciale gelegenheid gemaakt. De gebakjes konden na opgave bij Evenmens gratis bij bakkerij Nieuwenhuis op gehaald worden.

Toevallig kwamen tegelijkertijd twee dames een paar gebakjes ophalen. En beiden deden voor de eerste keer mee. Links op de foto staat Hetty ten Thij, zij gaat op bezoek bij mevrouw Kelder die 85 jaar is en maar weinig bezoek krijgt, vooral nu in coronatijd. Rechts op de foto staat Diny Konijnenbelt die op bezoek gaat bij mevrouw Wijnenberg, een vroegere buurvrouw, die al 20 jaar alleenstaand is. Diny heeft tegen mevrouw Wijnenberg gezegd dat ze een verrassing heeft. Beide dames waren heel enthousiast over deze actie.

Maar natuurlijk zijn eenzame senioren ook blij als bezoek krijgen zonder gebak! Het gaat om het gebaar en zeker nu. In een tijd waarin alles steeds verandert en verwarrend is.