Sport & Vrijetijd

Kraak de code van Wierden: etalagespel in winkelgebied

WIERDEN – Hou je van denkspelletjes en escaperooms en ben je in de leeftijd van (ongeveer) acht tot en met twaalf jaar? Dan hebben de Wierdense winkeliers weer een keer iets leuks in petto. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei wordt gratis het 'Kraak de code van Wierden' spel georganiseerd door de Wierdense Winkeliers. Beide dagen kan er tussen 10.00 uur en 16.00 uur een poging worden gedaan om de code van de kluis te achterhalen. Het is een vervolg op de editie van het spel dat afgelopen najaar met succes werd gespeeld.

In acht etalages in de winkelkern hangen op deze twee dagen posters met uitdagende denk- en rekenspelletjes. Gewapend met een antwoordformulier, waarop ook de locaties staan aangegeven, kunnen kinderen op zoek gaan naar de opdrachten. “Bij elke opdracht levert het goede antwoord een cijfer op. Heb je alle antwoorden goed, dan kraak je met de uiteindelijke cijferreeks de code van de figuurlijke kluis en win je een waardecheque van 2,50 euro van de WiWi! Deze waardebon kun je in bijna alle winkels in Wierden besteden”, vertelt een woordvoerder van de Wierdense winkeliers. “Sommige opdrachten zijn misschien wat lastig voor jonge kinderen, maar een ouder kan dan vast wat hints geven. Deelname is overigens gratis!”

Reuring
De Wierdense winkeliers zijn blij dat er wat reuring in het dorp is, zeker nu ook winkelen zonder afspraak weer mogelijk is. Het spel 'Kraak de code van Wierden' wordt in de buitenlucht gespeeld en de posters hangen in etalages verspreid over het centrum. Het voldoet derhalve aan alle beperkende criteria die de overheid heeft gesteld.

Speel mee en win! Het deelnameformulier kan aankomende vrijdag en zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur worden opgehaald bij Kids Knusse Kadohoek aan het Burgemeester J. C. van den Bergplein in Wierden. In die winkel mag het ingevulde formulier ook weer ingeleverd worden. Ter plekke wordt de code gecontroleerd en als 'ie klopt, ontvang je de WiWi-bon van 2,50 euro. Let wel, de code kan maximaal driehonderd gekraakt worden. Wees er dus op tijd bij om teleurstelling te voorkomen.