Sport & Vrijetijd

Korfbaltoppers geven korfbalclinic aan jeugd Groen Zwart: 'Een ervaring rijker'

BORNE - De jeugd van het jubilerende Groen Zwart heeft een korfbalclinic gekregen. Oud-international André Kuipers en speelster van Oranje onder 19 Resy Weijts kwamen langs bij de Bornse korfbalclub om de kinderen een leuke en leerzame korfbalclinic te geven.

Eerst was het de beurt aan de jongste jeugd van Groen Zwart. Er stonden 21 enthousiaste kinderen op het veld te popelen om een uur lang training te krijgen van twee echte korfbaltoppers. Ze gingen enthousiast aan de slag met een aantal balvaardigheidsoefeningen, waarvan een aantal toch nog best lastig bleken. Er werd van alles geoefend: van twee ballen tegelijk gooien tot achter je rug langs gooien. Ook werd er volop geoefend met schieten op de korf, doorloopballen en onderlinge wedstrijdjes. Als afsluiting mochten ze zelfs nog een wedstrijdje spelen tegen de twee korfbaltoppers wat toch wel een beetje spannend, maar vooral heel leuk was. Daarna was het natuurlijk tijd voor foto’s en handtekeningen, waarna de oudere jeugd van start kon gaan met hun clinic.

Ook hier werd eerst fanatiek gewerkt aan de balvaardigheid met zeer uiteenlopende leuke oefeningen. Eenmaal bij de korven aangekomen bleek dat de twee clinicgevers een aantal afwisselende nog onbekende oefeningen voor de 26 korfballers in petto hadden. Dit leidde tot veel enthousiasme en de hulp en tips van de korfbaltoppers waren meer dan welkom. Aan het eind van de clinic mochten zij natuurlijk ook de uitdaging aangaan met een wedstrijdje tegen André Kuipers en Resy Weijts. Er werd fanatiek gestreden en met resultaat. Een aantal drietallen wist tot grote vreugde te winnen van de twee korfbaltoppers.

Groen Zwart kan terugkijken op een meer dan geslaagde clinic. Het plezier en enthousiasme straalde ervan af bij de kinderen, ze hebben veel geleerd en ze zijn een mooie ervaring rijker.