Sport & Vrijetijd

Keigaaf Kiezelgala basisschool ’n Baoken Agelo

AGELO - Hè, hè, eindelijk... het mocht weer. Een Kiezelgala in de residentie van c.v. de Keistenen, café Max Groot Agelo. Alle leerlingen van basisschool ’n Baoken zetten hun beste beentje voor om het massaal toegestroomde publiek een mooi en gevarieerd programma voor te schotelen.

Carnaval op school

De lijfspreuk van schoolprinses Dycke en adjudante Pien luidt: „Met Pien van de Haer en Dycke van Broam, wordt dit carnaval een grote kroam!” Die kroam, dat viel reuze mee, maar keigezellig was het wel. ’s Ochtends hadden de Kiezelsteentjes van ’n Baoken al carnaval gevierd op school. Er was een carnavalsmodeshow, een snoepzoekwedstrijd, spelletjes in circuitvorm en ook ridder Bryan, adjudant Niek en de hofdames kwamen langs. In de proclamatie daagden Dycke en Pien hen uit om een nacho tafel te verzorgen op school aangezien het thema van het Keistenencarnaval ‘Mexico’ is en daarin zijn Bryan en Niek met vlag en wimpel geslaagd. Ook zij hadden een opdracht voor de kinderen. De hoogheden hadden in het Keistenenblad aan de kinderen gevraagd om een pinãta te knutselen. Deze werden door de hoogheden en de hofdames beoordeeld en de winnaars kregen een leuke prijs uitgereikt. En dat was alleen nog maar het ochtendprogramma.

Het Kiezelgala

’s Middags was er, als vanouds, het Kiezelgala van half 2 tot half 4. Een prachtige, door de kinderen verzorgde, show met zang, dans, nieuws, toneel en grappen en grollen. De talentenvijver voor het ‘volwassen’ Keistenengala is goed gevuld. Mooi te zien dat klein en groot zich zonder schroom durft te presenteren voor ouders, grootouders en inwoners en noabers van Keistenenlaand. Na het officiële gedeelte, waarin schoolprinses Dycke en adjudante Pien medailles uitreikten en daarmee mensen in hun hofhouding opnamen, was het tijd voor de optocht door het centrum van Agelo. Nadien was het nog lang gezellig in de residentie.

Voor de kinderen was er een patatje en er waren prijsuitreikingen voor de mooiste wagens die deelnamen aan de optocht en de mooist versierde woning langs de route. Iedereen ging voldaan naar huis met nog een lang keigaaf carnavalsweekend voor de boeg. Alaaf!