Sport & Vrijetijd

Kampioen en reservekampioen voor Hertruiters

HELLENDOORN - Afgelopen weekend was het tweede weekend van de Regiokampioenschappen. Voor de pony’s was er springen in IJsselmuiden en de voor de paarden stond dressuur op het programma op Urk.

Vrijdagavond begon meteen goed voor de pony’s. Jip Ottes ging hier van start met haar pony Jax in de klasse M categorie DE. Ze sprong een mooie eerste foutloze ronde en mocht de barrage rijden. Hier was ze iedereen te snel af zodat zij het kampioenslint omgehangen kreeg. Met deze mooie prestatie werd zij afgevaardigd naar de NK in Ermelo. Zaterdag kwam Berber Nijland aan de start met haar pony. Ze was de jongste deelnemer van de 51 starts. Ze sprong twee foutloze parcoursen en met 82,5 stijlpunten voor hun barragerit belandden zij op een mooie vierde plaats. 

Op Urk was er ook succes bij de dressuur. Nicke Miskotte die eerder bij de pony’s al meerdere malen op het erepodium van de regio mocht plaatsnemen, maakte haar debuut bij de paarden met haar paard Kacie Vita in de klasse B. Dit deed zij succesvol door een fijne proef te rijden. Slechts met 1 punt verschil van de winnaar mocht zij zich reservekampioen noemen. Met deze prestatie is zij afgevaardigd naar de NK in Ermelo. Er was ook succes in de klasse L1 voor Wendy Hulsink – Bergman. Met haar paard Amke Kasteelsche Hof behaalde zij een vijfde prijs met 66,750 %. In de klasse M1 was er succes voor Annelies Hosmar met haar paard Kravitz. Zij reden naar een score van 66,250%, wat goed was voor een zesde prijs.