Sport & Vrijetijd

Judoka’s niet op de mat maar op kamp

OOTMARSUM - De jeugdleden van judovereniging Ootmarsum beleefden onlangs samen met de leiding een super geslaagd kamp. Niet op de mat dus, maar op kamp. Gelukkig mocht het allemaal doorgaan. Onder prachtige weersomstandigheden, het kon niet beter, fietsten de judoka’s naar kampeerboerderij ‘De Roezeberg’ in Nutter. Op deze prachtige locatie werd eerst hun ‘slaapmatje’ uitgezocht, zodat iedereen een mooie plek had om te slapen. 

Tour de Roezeberg: strijden om de ‘gele trui’

De judoka’s werden vervolgens in groepen ingedeeld. Daarna kon de Tour de Roezeberg gestart worden met als inzet ‘de gele trui’. In eerste instantie was er de zeskamp, die uit verschillende onderdelen bestond. Na een fanatiek verloop werd de eerste ‘gele trui’ uitgereikt. Tijd voor een broodje hamburger en het roosteren van marshmallows boven het kampvuur.

Op zaterdagmorgen brandde de strijd weer los. Er stond een wandeltocht op het programma. Onderweg werden er verschillende ‘stoere spelletjes’ gespeeld, zoals boomstam zagen, buksschieten, autotrekken en spijkerpoepen. De dag vloog voorbij en ’s avonds was er tijd ingeruimd voor de barbecue en uiteraard het kampvuur. Hier werden de winnaars ‘in de gele trui’ gehuldigd.

Zondag na het ontbijt werden de tassen weer ingepakt en tegen 11.00 uur kwamen de ouders hun kinderen weer ophalen.  Al met al was het een super geslaagd judokamp. Bij deze allemaal bedankt.

Wil je meer informatie of graag een keer deelnemen aan een judoles? Neem dan contact op met Rob Sanders, tel. 06-22690507.