Sport & Vrijetijd

Judoka Carmen Dijkstra Nederlands kampioen bij senioren

TUBBERGEN - Carmen Dijkstra is zondag 23 oktober bij het NK senioren in de gewichtsklasse +78 kg Nederlands kampioen geworden. Ze won achtereenvolgens met een vol punt (ippon) van Annika Smink van Theo Meijer Sport uit Leusden en van Cheyenne van der Sluis van Judoschool Martijn Dijkman uit Groningen. In de finale nam Carmen het op tegen Paulien Sweers van Essink Sportcentrum uit Eindhoven. Ook deze partij sloot ze winnend af en mocht daarna het podium op om als kampioen gehuldigd te worden. 

Carmen Dijkstra is als pupil begonnen bij Judovereniging THAG, wonende te Uelsen. Ze  traint en studeert nu volop in Heerenveen bij het Talenten Instituut en bij de nationale trainingen op Papendal. Deze nationale titel is een mooie kroon op haar vele uren trainingen. Toch blijft ze haar leraar Joep Ritzen van JV THAG altijd trouw.

Heb je ook zin om te judoën, kom dan op donderdagavond vanaf 18.00 uur naar de sportzaal aan de Beatrixstraat te Tubbergen. Meer info is te verkrijgen via jvthag@gmail.com.