Sport & Vrijetijd

Judo Promotion Twente verkozen tot club van het jaar 2021 van Hengelo

ALMELO - “Trots”, aldus Rita Evenberg, judolerares bij JPT (Judo Promotion Twente). Trots op de erkenning van het vele werk dat de leraren met de vrijwilligers hebben verricht gedurende het vreemde jaar dat achter hen ligt. “Dat wij club van het jaar 2021 van Hengelo zijn geworden met zoveel grotere clubs in Hengelo voelt wel heel bijzonder.”

Actieve club
Normaal is JPT een club met veel trainingsmogelijkheden en extra activiteiten voor haar leden. Lessen op meerdere plekken in Almelo, Borne en Hengelo en organiseert randoridagen, vanencompetitie, grote toernooien voor oudere judoka’s, trainingsstages, kamp en een Hulsbeekdag. Kortom, van alles. Alleen, judo is een binnensport, dus die hele lockdown is dan wel een uitdaging. En die uitdaging zijn ze aangegaan.

Snel schakelen en blijven ontmoeten en bewegen
Waar dinsdag 14 december de lockdown werd aangekondigd, stond de wedstrijdgroep op woensdag 15 december al klaar voor de eerste buitentraining. Hierna snel doorschakelen, om te zorgen dat de jeugd in beweging bleef én elkaar bleef ontmoeten. Gelukkig was het na drie dagen kerstvakantie, zodat er tijd was om alles op de rails te zetten. Coronaprotocollen waren er al, lesschema’s maken, plekken regelen om te gaan trainen, materialen bij elkaar zoeken en aanschaffen en een judomat regelen. Er was genoeg te doen.

Extra activiteiten
Ook in deze periode werden extra activiteiten georganiseerd, als lichtpuntjes om naartoe te leven. Tenslotte waren in eerste instantie ook de basisscholen gesloten en de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten (erg belangrijk voor je sociale ontwikkeling) beperkt. Zo stonden er in deze periode de volgende activiteiten op het programma: oliebollen-blubbertocht, het sneeuwfeest, de winterspelen en de judo3daagse.

Thuislessen
Voor de oudere thuisblijvers die nog niet mochten sporten, kwamen er thuislessen en nieuwsbrieven met oefeningen voor thuis.

Continu schakelen
Het blijft aanpassen: iedere beleidswijziging betekent wijzigingen in het programma: van geen contact naar wel contact voor de jongsten naar een steeds grotere doelgroep die eerst op afstand in tweetallen mag trainen. Van steeds meer judoka’s die toch besluiten buiten te komen trainen tot niet-judoka’s die weer terug mogen naar hun eigen sport die eindelijk ook is opgestart. Schakelen van lessen onder een overkapping naar lessen op een grasveld tot lessen zonder judomat tot een judomat op een parkeerplaats. Van verstoppertje bij minder goed weer tot bootcamps voor de oudere judoka’s.

Een week met dubbel geluk
Tot het verlossende woord afgelopen vrijdag: de judoka’s mogen weer allemaal de zaal in. Dit bericht kwam in dezelfde week als de mededeling dat JPT is verkozen tot club van het jaar 2021.

Iedereen mag meedoen
Houd je van stoeien? Heb je altijd al een keertje mee willen doen? In de week van 7 tot en met 11 juni houdt JPT vriendjesdag. Iedereen mag deze week mee komen trainen. Kijk voor een locatie bij jou in de buurt op de site www.judopromotion.nl of via https://gunjekindjudo.nl/#clubfinder of stuur een e-mail aan trainers@judopromotion.nl.

Uw reactie