Sport & Vrijetijd

Joram Hendriks neemt als trainer bij SVZW stokje over van Phillip Agteres

Joram Hendriks, hier nog in SVI-shirt, wordt de nieuwe trainer bij SVZW.

WIERDEN – Voetbalvereniging SVZW heeft voor aankomend seizoen een nieuwe trainer gestrikt. De 33-jarige Joram Hendriks komt over van PEC Zwolle, waar hij de jeugd onder 16 traint en tekent in Wierden een contract voor één seizoen.

De geboren en getogen Zwollenaar is de afgelopen twee jaar werkzaam geweest als fulltime jeugdtrainer binnen PEC Zwolle. Als voetballiefhebber kent hij SVZW. “Het is een grote, ambitieuze en goede naam in de regio”, meent Hendriks. “In mijn periode bij SVI in Zwolle promoveerden wij naar de eerste klasse en afgelopen jaar kwam SVI bij SVZW in de competitie terecht. Dan begin je dat wat meer te volgen.”

Nadat hij op social media een bericht zag dat de huidige hoofdtrainer van SVZW, Phillip Agteres, na vier jaar de Wierdense club zou verlaten, kwam de bal aan het rollen. “Mijn interesse heeft altijd in het seniorenvoetbal gelegen, waarbij ik de jaren als jeugdtrainer bij PEC als hele mooie leerjaren zie waarin ik me als trainer ook heb kunnen ontwikkelen. Vanuit hier zijn via een wederzijdse bekende de eerste contacten met SVZW gelegd en zijn de eerste gesprekken ontstaan.”

De combinatie tussen talentvolle jongens uit de eigen jeugdopleiding en echte versterkingen zorgen voor Hendriks voor een mooie uitdaging. “Toen ik werkzaam was bij SVI zijn we tweemaal gepromoveerd en hebben we uiteindelijk een stabiele eersteklasser afgeleverd. SVZW is alweer een stap verder en wil een stabiele hoofdklasser worden. Deze uitdaging spreekt mij enorm aan. En wat mij echt aantrekt in het trainerschap is het spel op zich en daarbij vooral het werken met jonge gasten die graag beter willen worden. Ik ben een groot voorstander van teamdoelen. Samen ergens naartoe werken, dat proces vind ik heel mooi. Daarnaast ben ik een trainer die heel graag met mensen werkt en de drijfveren achter spelers probeert te vinden. Deze combinatie vind ik heel erg interessant. Uiteindelijk zit ik tijdens wedstrijddagen ook op de bank om te genieten van het spel en individuele kwaliteiten van spelers.”

De Zwollenaar ziet dan ook nieuwe uitdagingen in Wierden. “Wij willen aankomend seizoen (nog) meer met video-analyses gaan werken. Uiteindelijk ben ik een trainer die aanvallend en fris voetbal wil spelen en veel doelpunten wil maken. Dit probeer ik te bewerkstelligen door in de laatste fase veelal een overtalsituatie te creëren. Als het lukt om de ploeg naar mijn hand te zetten ben ik ervan overtuigd dat wij vele leuke potten op de mat gaan leggen aankomend seizoen, met als uiteindelijk einddoel of droom een promotie afdwingen naar de hoofdklasse.”