Sport & Vrijetijd

Jong en oud geniet van carnavalsoptocht Vasse

VASSE - Ondanks het onstuimige weer kon de optocht in Vasse afgelopen zaterdag 18 februari toch doorgaan. Het is bijna met zekerheid te zeggen dat er meer deelnemers dan toeschouwers waren, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat carnaval leeft in Vasse, bleek wel een dag eerder. Tijdens de verlichte optocht in Tubbergen vielen CV DKW, CV Mander en CV Hezingen Hooidijk alle drie in de prijzen. Een mooi begin van een prachtig carnavalsweekend!

Creativiteit

Ieder jaar staan we weer versteld van de creativiteit die het dorp Vasse en haar buurtschappen tentoonstellen. In veel dorpen kan het publiek zich vergapen aan de prachtige praalwagens en loopgroepen uit de eigen, maar heel vaak ook uit omliggende plaatsen. Vasse kent alleen maar eigen inbreng. Ook dit jaar had de jury weer de zware taak om een keuze te maken wie met de prijzen naar huis mochten gaan.

Actualiteit in de optocht

De optocht werd, zoals elk jaar, ook opgefleurd en aangevuld met een aantal een- en tweelingen. Hierbij kwam de actualiteit natuurlijk vaak om de hoek kijken. ‘Ik ben betast & Me Too’; Peter en Nicole Oude Luttikhuis liepen de optocht met een hele vracht tassen om hun armen. Ook trok de buurt waaruit Prins Robin I en Sik Nico komen, de Achterhook, veel bekijks met hun loopgroep. ‘’t Vrös oons nig op ’n emmer’ liet precies zien waar hun spreuk over ging. Ieder jaar weer wordt er met veel spanning uitgekeken naar de uitslag in de categorie grote wagens. Dit jaar ging de eerste prijs naar CV DKW. CV Mander werd tweede. De volledige uitslagen staan onderaan dit artikel.

Oetscheeter

Tijdens het carnaval van de Spekscheeters wordt een persoon of groep onderscheiden als blijk van waardering voor de inzet voor het dorp de afgelopen jaren, maar deze kan ook worden uitgereikt aan iemand die zich in de kijker heeft gespeeld of Vasse op de kaart heeft gezet. Dit jaar was het zowel een hij als een zij; de Oetscheeter werd uitgereikt aan het gehele vrijwilligersteam van SV Vasse. Het afgelopen jaar heeft het voetbalveld een complete make-over gekregen, waaronder een nieuw veld. Een aantal vrijwilligers en het bestuur namen de mooie Oetscheeter, gemaakt door Jenita Keramiek, in handen.

Uitslagen

Grote wagens

1. CV DKW – Wij houden van Holland

2. CV Mander – Australië

Kleine wagens

1. CV Hezingen Hooidijk – Medicijnman opgelet, carnaval hef oons besmet

2. Tuindorp – Een schot in de roos

3. Amsinkhook – Mexico

4. Venfluiters – Kikkerprinsen

5. Vasse 4

Kleine loopgroepen

1. ’t Vrös oons nig op ’n emmer

2. Touwtjes in eigen hand

3. Kloosterhof – Optocht in beweging

4. De vliegers

5. Broodnodig

6. De Robin Personages

Een- en tweelingen

1. Ik ben betast/Me too

2. Wie maj’t weer

3. Een dansie in een wansie

4. De piep vol

5. De IJsmeesters