Sport & Vrijetijd

Jeu de Boules vereniging De Toss Winterkampioen

ALMELO -  Jeu de Boules vereniging De Toss uit Almelo heeft zijn laatste twee competitieduels met 7-1 gewonnen. Inmiddels zijn ze op de helft van de competitie. De Toss staat fier en ongeslagen bovenaan met 3 punten voorsprong op nummer twee Petanque Club Hattem. De Toss mag zich daarmee de winterkampioen noemen.

De voorlaatste partij was in Apeldoorn waar het Zuiderboeltje uit Zwolle zijn thuiswedstrijden afwerkt. In een partij werd een 8-0 voorsprong nog uit handen gegeven. Dit betekende een 1-0 achterstand maar daar bleef het dan ook bij. De overige partijen werden eenvoudig in winst omgezet tegen de op dat moment nog op de tweede plaats staande tegenstander. De laatste wedstrijd werd gespeeld aan de Badweg in Almelo tegen de nummer vier Montferland. Ook hier geen vuiltje aan de lucht en een eenvoudige overwinning. In deze eerste helft van de competitie werd slechts een keer gelijk gespeeld uit tegen Deventer. Tegen Hattem werd met drie invallers op zes spelers toch gewonnen. Arnold Timmerij verloor een van zijn 21 partijen met 12-13, de overige twintig waren allemaal een prooi voor de aanvoerder. Hopelijk gaat het coronavirus geen roet in het eten gooien en mogen de spelers na de winterstop hun wedstrijden blijven spelen.

Als u nu denkt dat Jeu de Boules vond ik op de camping altijd wel leuk om te spelen, kom dan eens langs en laat u verder wegwijs maken in het spel. U zult zien dat het veel meer inhoud dan een balletje rollen. Tactiek, techniek en concentratie zijn de sleutelwoorden om tot betere prestaties te komen. U kunt bij De Toss zowel in competitieverband als recreatief spelen. Regelmatig heeft de vereniging leuke toernooien. Zo start in januari de Almelo cup weer. Dit is een toernooi die plaats vindt op vier vrijdagen en een zaterdag. Zaterdag 8 januari a.s. wordt de competitie hervat, helaas mogen er dan geen toeschouwers aanwezig zijn. Wel bent u dan in de gelegenheid om zelf een balletje te gooien. Alle info over de mooie club kunt u vinden op de website www.jbcdetoss.nl. Info kunt u altijd opvragen bij Harm van den Berg,

prjbcdetoss@gmail.com. Mocht u twijfelen, dan altijd even contact opnemen, het kan zomaar een booster zijn voor u om weer aan het sporten te komen en weer sociale contacten op te doen op de altijd gezellige club.