Sport & Vrijetijd

Ad Luttikhuis: “We kennen de klappen van de zweep”

Internationaal juniorentoernooi bij Tennisschool Approach in Borne

BORNE – De afgelopen dagen was er volop drukte bij Tennisschool Approach. Amstelpark Tennis Academy Trophy besloot om het internationaal juniorentoernooi te annuleren en daarom zocht de Koninklijke Nederlandse Tennisbond een nieuwe locatie. Tennisschooleigenaar Ad Luttikhuis pakte die kans met beide handen aan.

“We organiseren al meer dan twintig jaar verschillende toernooien op de andere tennislocaties van Approach en hebben daardoor ook veel ervaring. Ik word er niet meer zenuwachtig van”, steekt Luttikhuis van wal. Toen de tennisbond met de suggestie kwam, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Nee, totaal niet. We kennen de klappen van de zweep en hebben deze kans met beide handen aangegrepen!” 

Borne op de kaart zetten
Voor Tennisschool Approach het ideale moment om het coronavirus achter zich te laten, ondanks dat de anderhalve meterregel nog wel van kracht blijft. “Voor mijn gevoel is dit een heel mooie stap op weg naar een goede, sportieve zomer. We zijn er helemaal klaar voor.” Ook vanuit de gemeente Borne kreeg Luttikhuis louter positieve reacties. “Ze vinden het een prachtig evenement en we zetten er Borne mee op de kaart. Niets staat ons in de weg om er een mooi toernooi van te maken.”

Publiek is van harte welkom
Door de huidige versoepelingen mag er publiek op de tennisbaan komen, een mooie bijkomstigheid volgens Luttikhuis. “Dat is natuurlijk fantastisch! Het is altijd goed dat er mensen komen kijken voor die jonge talenten en het is ook leuk voor de familie. We hebben bijvoorbeeld Nouk Kleinenberg uit Almelo, haar ouders kunnen haar eindelijk eens in haar eigen regio zien tennissen”, besluit Luttikhuis. De wedstrijden beginnen dagelijks om 10.00 uur en gaan door tot 19.00 uur ’s avonds.


Over het ITF-toernooi
De Approach Tennis Academy Open in Borne ging zondag van start met de kwalificaties. Het is een toernooi van Tennis Europe, onderverdeeld in een TE2 voor spelers van twaalf jaar en jonger en een TE3 voor spelers van veertien jaar en jonger. Waar in de laatste leeftijdscategorie (-12 jaar) doorgaans heel veel spelers uit eigen land te zien zijn, is het deelnemersveld bij een toernooi in de TE2 (TE1 is het hoogste niveau en TE3 het laagste) al internationaler. Luttikhuis ziet zo’n 150 spelers uit onder meer Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zweden, Finland, Rusland, Letland, Litouwen en Luxemburg naar Borne toe komen.

Ook voor de jonge tennistalenten wordt goed gezorgd. “We hebben goede connecties met een hotel in de regio en daar kunnen de talenten de hele week terecht. We hebben een shuttlebus om de tennissers op te halen en weg te brengen, dus het gaat helemaal goed komen. Ze mogen ook in een ander hotel plaatsnemen, maar dan zullen ze vooral op eigen vervoer naar de tennisbaan moeten komen.”