Sport & Vrijetijd

Inspiratiebijeenkomst Walking Sports

ALBERGEN - Benieuwd wat Walking Sports is en wat het je op kan leveren? Op zaterdag 3 juli om 10.00 uur wordt een inspiratiebijeenkomst gehouden door RKSV de Tukkers, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en Sportservice Tubbergen. Met ondersteuning van het lokaal sportakkoord willen ze ouderen graag meer laten sporten. 

Walking Football

Middels Walking Sports kunnen mensen langer door blijven sporten en blijven ze dus ook langer fit. Er zijn verschillende Walking Sports spelvormen. De bekendste is walking football. Maar er zijn tegenwoordig ook veel andere sporten, denk aan: walking handbal, volleybal, hockey, etc.

Gedachte achter Walking Sport

De gedachte achter Walking Sports is dat reguliere sporten op een simpele manier net wat worden aangepast waardoor de sporten langer toegankelijk blijven (naarmate je ouder wordt) en minder blessuregevoelig zijn. Ook willen zij de deelnemers volgens het ASM (athletic skills model) laten kennis maken met allerlei beweegvormen. 

Doel van inspiratiebijeenkomst

Het doel van de inspiratiebijeenkomst is dat ze de geïnteresseerde deelnemers willen informeren over de plannen die ze hebben. Dat is o.a. één uur per week met de doelgroep sporten. Zomers buiten en ’s winters binnen met aansluitend een moment om met elkaar koffie te drinken. Natuurlijk wordt er ook uitlegd wat ze precies qua sport gaan doen. Uiteraard willen ze ook weten waar de nieuwe deelnemers behoefte aan hebben, zodat daar zoveel mogelijk op ingespeeld kan worden. Dames en heren zijn van harte welkom.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze ochtend en het eerste jaar ook niet aan het sporten.

Het vindt plaats op zaterdag 3 juli van 10.00 tot 11.00 uur. Het is in de kantine van RKSV De Tukkers in Albergen.

Aanmelden kan via: 

gerardkeupink@gmail.com of n.plegt@swtd.nl. 

Als er vragen zijn kan je contact opnemen met Gerard Keupink, tel. 06- 53417812 of  Nicolet Plegt (SWTD) tel: 06-38275388.