Sport & Vrijetijd

Innerwheel breit sjaals voor goede bestemming

VRIEZENVEEN - De dames van de Innerwheel Vriezenveen hebben de afgelopen maanden in coronatijd verschillende gebreide sjaals gemaakt. Een sjaal voor wie het nodig heeft om zich even lekker te verwarmen. Niet alleen een fysieke verwennerij, maar ook een symbolisch steuntje in de rug. Het kreeg de naam van ‘Troostsjaal’ mee. 

De dames hebben er hard aan gewerkt in deze voor iedereen misschien wel te veel vrije tijd soms. Van overgebleven wol - dat overal vandaan kwam - werden er lapjes gebreid van 24 bij 24 centimeter. Daarna werd dit op kleur, per drie rijen van tien lappen, aan elkaar genaaid. Een bonte keur aan breisels, die qua grootte ook goed gebruikt zou kunnen worden als plaid. Een idee van IW-lid Gerda Dorman en de inzet was ‘Ervan genieten, juist als je het zo nodig hebt.’

De Innerwheel-leden naaiden de afgelopen maanden in gezellige groepjes de blokken in elkaar. Dat gebeurde in het atelier van beeldend kunstenaar en IW-lid Emelie Nillessen. Zij had vooraf al de juiste kleurcombinaties van de lapjes bij elkaar gezocht. Voor de totstandkoming van de lappen had Emelie zelfs haar moeder, Corrie Pol (87) ingeschakeld. 

Deze dappere dame heeft voor zeker zo’n 250 gebreide delen gezorgd. “Mijn moeder vond het heel leuk om te doen en het was een mooie afleiding voor haar in deze tijd”, vertelt Emelie. “Maar op een gegeven moment kreeg zij pijn in haar armen van het breien en moest daarmee stoppen. Zij ging verder met haken, hoewel dat ook wel pijnlijk was. Maar ze heeft toch maar doorgewerkt.” Natuurlijk kreeg mevrouw Pol als dank van de Innerwheelsters een mooie bos bloemen.