Sport & Vrijetijd

Indoor Mennen Denekamp groot succes

DENEKAMP - Onder schitterende weersomstandigheden is zaterdag 13 november jl. de 25de editie van Euregio Indoor Denekamp verreden. Dit was ook tevens de eerste wedstrijd van de Twentecup. Met vrijwilligers en leden van de Menvereniging Denekamp is de manege prachtig aangekleed met als thema 25 jarig jubileum. Een boog van de buren kreeg een tweede leven en was het pronkstuk in de manege. Bennie Steenblik kreeg veel lof over zijn parcours. De wijze waarop de internationale parcoursbouwer de hindernissen en pionnen had geplaatst was aantrekkelijk en uitdagend voor deelnemers. Er waren verschillende alternatieven om te rijden en op een aantal stukken kon de rem er af. Het enthousiaste publiek heeft genoten van het optreden van de ruim 60 aanspanning. Om half twee ging de wedstrijd start met de rubriek Jeugd gevolgd door de pony enkel- en tweespan en aansluitend de enkelspan paarden. De beste drie van iedere rubriek hebben een extra ronde gereden om te strijden voor de dagkampioenschap. Bij de jeugd ging de overwinning naar Isabella Ruardy, in de rubriek tweespan pony’s was Jorn van Olst de snelste en bij de enkelspan paarden is Laurens Pouwels de winnaar op de voet gevolgd door Gerard Schut (lid van de organiserende vereniging).

Rond zeven uur is de bak geprepareerd en vrijgegeven voor de vierspan pony’s. In deze internationale rubriek stonden menners aan de start die in het buitenseizoen wereldkampioenschappen rijden. 12 deelnemers, afkomstig uit België, Duitsland en Nederland, haalden alles uit de kast om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Marijke Hammink uit Bornerbroek wist, met een foutloze eerste ronde in een zeer snelle tijd (11 seconden sneller dan de nr. 2) de basis te leggen voor haar overwinning met 222,35 strafpunten. In de tweede omloop was de uit België afkomstige Nick Wijntjes een fractie sneller, maar gooide twee balletjes van de kegels. Nick werd uiteindelijk tweede  (242,68 str.punt) gevolgd door Roelf Lamein (244.94 str.punt).

Marijke Hammink heeft het mogelijk gemaakt dat ze in Denekamp deze unieke rubriek op hun affiche konden plaatsen.

Na de prijsuitreiking van de vierspan pony’s was het de beurt aan de tweespan paarden. Ook in deze prachtige rubriek waren er 12 deelnemers waarbij de plaatselijke menners sterk vertegenwoordigd waren. Mark Weusthof heeft voor deze gelegenheid twee paarden aangespannen om het de concurrentie lastig te maken. Raymond Letteboer liet in de eerste ronde alle ballen liggen in een tweede tijd (114,97 str.punt). Mark had weliswaar de snelste tijd (114,55 str.punt), maar hij kreeg 5 strafseconden voor de afworp van een bal. Mathijn Wevers bleef foutloos en Rens Egberink kreeg een balletje op hindernis 10, ze bleven aansluiting houden. In de tweede omloop waren de rollen omgekeerd, Raymond klokte de snelste tijd maar liet 1 balletje vallen en Mark bleef foutloos. Over beide manches liep de menner uit Oud Ootmarsum de minste strafpunten op en kwam als winnaar uit de bus. Mark werd met een miniem verschil van 0,79 strafpunten tweede.

De organisatie kijk terug op een zeer geslaagd evenement en wil de vrijwilligers en sponsoren hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage.

Uitslagen

Jeugd                        

1. Isabella Ruardy

Enkelspan pony’s    

1. Femmy Ruardy

2. Desiree van Lambalgen

3. Indi Kamphuis

Tweespan pony’s    

1. Jorn van Olst

2. Herbert Köpper

3. Nathalie Ruardy

Eenspan paarden   

1. Laurens Pouwels

2. Gerard Schut

3. Marcel Eikenaar

Tweespan paarden 

1. Raymond Letteboer

2. Mark Weusthof

3. Mathijn Wevers

4. Rens Egberink

Vierspan Pony’s      

1. Marijke Hammink

2. Nick Wijntjes

3. Roelf Lamein

4. Joris Wouda

Foto’s: Gerben Olthof