Sport & Vrijetijd

Heracles Soccer Camps, drie dagen trainen met veel plezier

Borne | “Dribbelen, door de poortjes en daarna schieten op doel”, zo geeft trainer Mart Nieuwenhuis aan. En daar dribbelen de jongens en het enige deelnemende meisje op het doel af. En er wordt ook nog gescoord. Het voetbalseizoen voor de amateurs is nog niet begonnen, maar de jeugd traint al volop. Deze week trainden ze drie dagen lang bij NEO op de sportvelden. Vijf trainers van de Heracles Soccer Camps namen zo alle spelvormen en facetten van het voetbal met ze door.

 

“Ik vind het hartstikke gaaf”

 

Maandagmiddag was er zelfs een persconferentie met twee spelers van Heracles, Robin Pröpper en Adrian Szöke. Het stond de jeugd van 6 tot 15 jaar vrij om allerlei vragen af te vuren op de spelers. Maar hoofdmoot van de Camps waren toch de trainingen. Coördinator van de Games Marc Meier is enthousiast over de gastvereniging. “We zijn al voor het derde jaar op de NEO velden te gast. Een hele betrokken vereniging. Van de 48 deelnemende spelers is dan ook 80% lid van NEO, dus is het niet onlogisch het hier te houden. We hebben er prachtig weer bij. Als de jeugd geniet, doen wij dat ook”. In smetteloos witte tenues rennen ze over het hoofdveld van NEO waar vier groepen jongere actief zijn.

 

Vrijkaartje Heracles

“Ik vind het hartstikke gaaf, het leukste vind ik drie tegen twee, dat spelen ze hiernaast. Maar ook die andere groepen zijn leuk hoor” aldus een van de deelnemende jongens. Snel loopt hij al dribbelend naar zijn bal en scoort ook nog. Na afloop mochten alle deelnemers hun eigen Heracles Soccer Camps-tenue houden en ontvingen ze een certificaat als blijvende herinnering. Bovendien kregen ze een wedstrijdkaart voor een bezoek aan een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. WA