Sport & Vrijetijd

Alphons Rietmeijer (74) duikt al dertig jaar: “Het geeft me écht voldoening”

Hengelose SportDuikers halen 1625 euro op voor goede doel

BORNE - Afgelopen zaterdag stond bij golfclub de Lage Mors alles in het teken van World Cleanup Day. De plaatselijke duikvereniging, Hengelose SportDuikers, organiseerde voor hun zestigste verjaardag allerlei evenementen. Toen duikster Alida met het verzoek kwam om golfballen op te duiken, zeiden de duikers maar wat graag ja.

Alida legt uit hoe het initiatief tot stand kwam. “Ik had contact met een van de leden van de golfbaan, die graag wilde dat ik kwam golfen. Toen zei ik: ‘Als jij een keer meegaat duiken, ga ik een keer golfen’.  Van het een kwam het ander en toen kwamen we met deze ludieke actie voor het zestigjarig bestaan van HSD op de proppen”, aldus Alida.

Elke golfbal die werd ‘opgedoken’ bij Golfclub de Lage Mors bracht 0,25 eurocent op voor een goed doel. De duikvereniging koos voor Stichting de Springplank, een regionale sportorganisatie in Twente voor mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk lerenden. In totaal werden maar liefst 6.500 golfballen uit het water gehaald. “Dat betekent dat we 1.625 euro (!) hebben opgehaald voor De Springplank”, zeggen woordvoerder Wouter Tillemans en Nadia Tillemans – Pawlak.

Alphons Rietmeijer uit Borne
Een van de duikers die ook meedeed aan de activiteit is Alphons Rietmeijer uit Borne. Alphons duikt al ruim dertig jaar bij de Hengelose SportDuikers en geniet er nog steeds elke keer van. “31 jaar geleden was ik bij het zwembad en toevallig was de duikclub ook aanwezig. Ik heb altijd al gezegd dat ik graag een keer wilde duiken en daarom vroeg ik of ik een proefduik mocht komen maken. Dat beviel zo goed dat ik er nog steeds altijd bij zit.”

Alphons (74) vindt vooral de club duikers heel gezellig, al zijn de reisjes naar Bonaire ook heel mooi. “Het is echt een heel leuke groep en we maken veel leuke reizen. Zo zijn we al een paar keer in Bonaire geweest, een keer in de Rode Zee en ga zo maar door. Het geeft me écht voldoening om lekker te duiken. Het hoeft niet eens zo diep te zijn, maar tien á vijftien meter is al heel mooi. Je ziet de mooiste dingen!”, besluit Alphons.