Sport & Vrijetijd

GV Wierden kiest nu voor trainingen in buitenlucht op velden van SVZW

WIERDEN – GV Wierden heeft de kans aangegrepen om de trainingen te hervatten, nu de coronaregels wat zijn versoepeld. In plaats van trainingen in de gymzaal is gekozen voor de velden van voetbalclub SVZW op sportpark het Lageveld in Wierden.

Na lang stil te hebben gezeten waren de trainsters en turnsters van GV Wierden weer dolenthousiast om de trainingen te starten en eind mei zijn deze dan ook voor alle groepen weer van start gegaan. Het bestuur van GV Wierden heeft gezocht naar een passende oplossing. “Zonder toestellen zijn de trainingen veel anders, maar dat geeft ons de ruimte om te trainen op kracht, conditie en leningheid. Zo kunnen de sporters op het moment dat de gymzalen weer opengaan sterker terugkomen en knallen zoals nooit te voren”, laat voorzitter Dianne Span weten.

Om buiten te kunnen trainen moest GV Wierden opzoek naar een mooie en geschikte locatie. “Voetbalclub SVZW heeft ons de mogelijkheid geboden om op twee dagen in de week gebruik te maken van hun kunstgrasvelden. Dit aanbod konden wij natuurlijk niet laten liggen en wij zijn erg blij dat wij deze mogelijkheid hebben gekregen. Zo zie je maar weer, dat je ondanks de verschillende tak van sport, elkaar toch een klein beetje kan voorthelpen!”