Sport & Vrijetijd

Golfclub de Koepel biedt met businessclub De Wierdense Duinen golfen en netwerken

Peter van Dongeren, John Wessel, René Dekker en Ellen van Roode.

WIERDEN – Golfclub de Koepel in Wierden heeft een eigen businessclub. Begin dit jaar zag 'De Wierdense Duinen' het levenslicht en is het mogelijk om het plezier van de golfsport te combineren met netwerken in een ontspannen setting. Inmiddels heeft de club zestien leden en is een verdubbeling dit jaar een prettig streven. Hoe fijn is het om – zeker in deze coronatijd – op zakelijke wijze mensen te ontmoeten en in de buitenlucht te genieten van de sportiviteit.

Ellen van Roode, Peter van Dongeren, John Wessel en René Dekker kennen de prachtig gelegen golfclub aan de Rijssensestraat op hun duimpje. Ze zijn of nauw betrokken bij de businesscommissie van de vereniging of zelf als actief lid regelmatig op de baan te vinden. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en het idee voor een businessclub handen en voeten gegeven. Sinds januari is de businessclub De Wierdense Duinen dan ook een feit.

Plezier
Voor relatiemarketing is de Wierdense golfclub perfect, menen de vier. “Een businessclub lidmaatschap geeft veel ruimte om het aangename met het zakelijke te verenigen”, licht Dekker toe. “We bieden vier pakketten: brons, zilver, goud en platina. Dat maakt het voor iedereen mogelijk om lid te worden van onze businessclub, ongeacht of je nog een beginnende golfer bent of iemand met al veel jaar speelervaring. Het draait met name om het plezier van het spel met een zo gemêleerd mogelijk gezelschap met leden uit diverse bedrijfstakken.”

Geen prestatieverplichting
De Wierdense Duinen richt zich op ondernemers zelf of medewerkers van bedrijven uit de regio die een netwerk willen opbouwen. Van Dongeren duidt: “Het doel is om een zo breed mogelijk netwerk te creëren door middel van onze businessclub. Zo kunnen we elkaar van raad en daad voorzien, maar ook werk gunnen. Daarbij is de doelstelling dat gezelligheid de boventoon voert. Er gelden bij ons geen verplichtingen om te presteren, zoals je dat vaker bij andere netwerkclubs wel ziet. Bovendien richten we ons op Wierden en ruime omgeving, dat houdt de lijnen kort.”

Evenementen
Er is een agenda opgesteld, zodat de businessleden elkaar zo'n tien keer per jaar ontmoeten tijdens sportieve activiteiten. Dit zijn afwisselend ochtend- middag en avondactiviteiten. Zo is er een bedrijvencompetitie en een speciale sponsordag. Ook organiseert de businessclub nog andere leuke activiteiten zoals masterclasses en bijeenkomsten in het clubhuis. Kers op de taart is de ‘Golf 2-daagse’. Het merendeel van de evenementen zijn bij het lidmaatschap inbegrepen. Daarnaast is het voor goud en platina leden mogelijk om – los van de georganiseerde evenementen – kosteloos regulier de baan op te gaan, al dan niet met drie introducés.

Ontspannen golfen, zinvol netwerken, lekker eten en drinken staan dan ook op de eerste plaats. En dat maakt het mogelijk om ongedwongen zaken te doen. En dat is zelfs gedurende deze coronaperiode mogelijk, omdat golfsport ondanks alle restricties op het moment van schrijven in groepjes van vier personen wordt toegestaan binnen de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie over businessclub De Wierdense Duinen is verkrijgbaar per mail (buco@golfclubdekoepel.nl), telefonisch via het secretariaat (0546 – 574 070) of kijk op Facebook (bcdewierdenseduinen).