Sport & Vrijetijd

Geslaagde middag Sportstroom Canisius bij Heracles

ALMELO - Op dinsdagmiddag 1 november jl. hebben alle brugklasleerlingen van de Sportstroom van Canisius Almelo een bezoek gebracht aan Heracles Almelo. Het eerste deel van de middag bestond uit een voetbaltraining, gegeven door personeel van Canisius én door twee spelers uit de eerste selectie van Heracles: Robin Jalving en Sven Sonnenberg. Er werd heel fanatiek gesport door de leerlingen, die de eerste lichting zijn van de Sportstroom op Canisius Almelo.

Na de training werd er in zes teams een toernooi afgewerkt in Erve Asito. De eindstand van de finale was 0-0, waarna er penalty’s genomen moesten worden. Pas toen de keepers aan de beurt waren, werd de winnaar bekend. De ene keeper wist te scoren met een strak geplaatste bal in de rechterhoek. De andere keeper schoot de bal in dezelfde hoek, maar zijn collega wist de bal te stoppen en werd vervolgens bedolven onder zijn dolgelukkige medespelers omdat de overwinning een feit was.

Na afloop van deze sportieve middag werden de leerlingen van de Sportstroom nog verrast door Heracles Almelo, ze kregen allemaal twee vrijkaarten voor een wedstrijd!

Sportstroom Canisius

Sinds dit schooljaar is de Sportstroom, naast Science en Superflex, één van de drie pijlers op Canisius Almelo. Als leerlingen voor de Sportstroom kiezen, hebben ze naast de 3 lesuren Lichamelijke Opvoeding nog eens 2 extra lesuren sport per week.

Het programma binnen de sportstroom bestaat uit een breed scala aan activiteiten. De volgende sporten zijn inmiddels aan bod gekomen: basketbal, tafeltennis, badminton, floorhockey, kin-ball en voetbal. De komende periode gaan de leerlingen verschillende toernooi- en competitievormen leren organiseren en uitvoeren. Daarnaast staan er o.a. nog een wintersportdag in Duitsland, een bezoek aan de ijsbaan in Almelo en deelname aan een beachsporttoernooi op de planning.

Wil je meer weten over de Sportstroom op Canisius? Breng dan een bezoek aan onze website of kom naar het Open Huis van Canisius op zaterdag 19 november tussen 9.00 en 13.30 uur. Inschrijven voor het Open Huis kan via www.ikkiescanisius.nl.