Sport & Vrijetijd

'Geluk' het elfde boekje van Gerard Ekelenkamp ligt in de winkel

NIJVERDAL – De complete titel van het boekje is 'Geluk verhalen over geluk en tal van andere onderwerpen'. 'Geluk' ligt in de winkel bij Bruna Nijverdal en Primera Hellendoorn. Het boekje kost 5 euro en de opbrengst, na aftrek van de kosten, is dit keer bestemd voor De Huiskamer.

“Ik vind De Huiskamer een leuke, laagdrempelige instelling. Mensen kunnen elkaar daar ongedwongen ontmoeten. Zelf kom ik er ook wel eens. En je merkt dan het voorziet in een behoefte. Natuurlijk weet ik best dat mijn bijdrage straks maar een druppel op een gloeiende plaat is, maar het is iets”, verklaart Ekelenkamp zijn goede doel.
 

Veelschrijver
Je kunt hem nu rustig een veelschrijver noemen. Gerard Ekelenkamp vindt het fijn om zijn gedachten op papier te zetten. Elke dag schrijft het 's avonds voor het slapen gaan in zijn dagboek. Hij houdt in zijn boek ook een pleidooi voor het schrijven in een dagboek. “Schrijven in een dagboek vind ik ontspannend. Het heeft echt veel betekenis voor mij. Ik schrijf eerlijk over wat ik die dag beleefd heb, wat me heeft beziggehouden. Persoonlijke zaken, zie je zo helderder. Ik schrijf ook op wat er die dag in de wereld is gebeurd en in mijn woonplaats. De dagboeken zijn puur voor mijzelf.” Ekelenkamp heeft vastgelegd dat zijn vrouw en kinderen na zijn dood de dagboeken mogen lezen, maar als die dat niet willen moeten ze vernietigd worden. Voor elk nieuw jaar heeft hij vier cahiers klaarliggen die vol geschreven worden. Het levert hem ook een schat aan onderwerpen voor volgende boeken op: “Ik heb nog een eindeloze lijst van onderwerpen klaarliggen.”
 

Het Dagboek
Het dagboek is een van de onderwerpen in het nieuwe boek. Verder gaat hij 'uiteraard' in op kunst en kunstenaars. Want naast lezen en schrijven is kunst in algemene zin en kunst verzamelen een grote hobby die hij deelt met zijn vrouw Wil. Ook zij komt regelmatig voor in 'Geluk'. Af en toe geeft de schrijver een inkijkje in hun privéleven. Maar lachend zegt hij: “Alleen na overleg met Wil en echt niet meer dan ik kwijt wil.”
 

Soms zijn de onderwerpen iets luchtiger, soms serieus en houden ze verband met Bijbelse thema's. Vaak geeft de schrijver zijn persoonlijke mening. En altijd probeert hij aan het slot van een verhaal met een kwinkslag de zwaarte wat weg te nemen. Zelf zegt hij: “Je moet niet alle verhalen achter elkaar lezen. Het moet leuk blijven en per slot van rekening wil ik ook graag dat mijn boekjes verkocht worden!”

In 'Geluk' komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde; twijfel, schoonheid, afgunst, moed, vertrouwen, openhartigheid, kwaliteit, verzamelen, politici, jeugdzonden. Bij elk onderwerp staan een of meerdere tekeningen en foto's.