Sport & Vrijetijd

Gelijkspel bij derby van Nijverdal

NIJVERDAL - Zaterdag 10 oktober was DE derby van Nijverdal. SVVN tegen DES dus. Een zeer bijzondere editie. Er was bij deze wedstrijd geen publiek toegestaan. Een naargeestig aanblik op het Sportpark Groot Lochter. Waar naast enkele bestuursleden van beide clubs en stewards van SVVN alleen pers welkom was. En die waren er. In grote getallen. Een unicum in de historie van de derby is dat deze wedstrijd live te zien was op het YouTube kanaal van RTV Oost. Vele supporters zaten thuis aan de buis gekluisterd of in de kroeg (dat mag dan weer wel) deze wedstrijd te volgen.

SVVN speelde vorige week een puike partij en begon nu ook goed aan deze wedstrijd. Bij balbezit werd DES onder druk gezet wat veelal leed tot balwinst. Al in de tweede minuut komt de bal op links bij de mee opgekomen back Jimmy Scharphof. Die besluit iets buiten de 16 de bal maar eens op doel te schieten. De bal is niet erg hard en gaat recht op de keeper af. De bal gaat echter door de armen en benen van keeper Twan Mensink en zo komt SVVN al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. 1-0.

SVVN laat er geen gras over groeien in deze beginfase. Vooral Rowan Wijnen is een ware plaag voor de defensie van SVVN. De enige manier om Rowan deze middag te stoppen is door middel van overtredingen. Die worden dan ook veelvuldig op hem gemaakt. Zoals in de 6de minuut iets buiten de zestien iets rechts van de goal. Melvin Morsink neemt de vrije trap en ziet zijn inzet op de paal belanden. SVVN zoekt veelvuldig de aanval. Dat het eerste gevaar van DES uit een counter komt is dan ook niet zo vreemd. Jochem Top ontsnapt aan de aandacht van de verdediging van SVVN. Hij gaat alleen op keeper Patriz Loohuis af. De laatste komt als winnaar uit de strijd met een redding met zijn voet.

Aan het spelbeeld verandert er verder niets. SVVN is de dominerende partij. En gaat op zoek naar nog een doelpunt. In de 13de minuut komt Melvin Morsink in balbezit op rechts. Hij geeft de bal in het midden op Nick Snellink. Die besluit maar eens uit te halen vanaf een meter of 20 en ziet de bal door een stuit achter de grabbelde doelman Mensink in het doel vallen. Wat een weelde! Een 2-0 voorsprong en nog geen kwartier op de klok.

In de 20ste minuut had het zelfs 3-0 kunnen staan als Melvin Morsink de keeper ver voor zijn doel ziet staan en hij net over de middenlijn de bal net naast het doel schiet. In de 26ste minuut komt Patriz Loohuis in botsing met de ontsnapte Sem van Dartel. Strafschop oordeelt scheidsrechter Smit en toont daarbij Patriz de gele kaart. Marc Nieboer schiet de penalty erin, maar deze moet overnieuw omdat zijn ploeggenoten te vroeg in komen lopen. Ook in tweede instantie schiet Nieboer de penalty binnen.

De bal rolt weer uit het doel en Patriz vangt Nieboer op. Scheidsrechter Smit geeft beide spelers een gele kaart en voor Patriz betekent dit inrukken. De 18-jarige Brian Leemhuis neemt de plaats in het doel in. Marvin Thomas wordt geofferd. SVVN gaat rusten met een verdiende 2-1 voorsprong, maar zal het de tweede helft met een man minder moeten proberen de voorsprong tot een goed einde te brengen.

 Ondanks het mannetje minder probeert SVVN er in tweede helft het beste van te maken. DES probeert het mannetje meer uit te buiten, maar slaagt daar niet heel goed in. In de 57ste minuut geeft Rein Markslag voor vanaf rechts. De inzet teistert de lat en Marc Nieboer kopt de bal in het lege doel. Het leek buitenspel, maar scheidsrechter Smit ging niet mee met de assistent.

In de 62ste minuut een voorzet van Jimmy Scharphof vanaf links. Nick Snellink glijdt naar de bal en komt een teenlengte te kort voor de 3-2. SVVN blijft zich een slag in de rondte werken. In de 67ste minuut raakt Melvin Morsink zijn tegenstander. Scheidsrechter Smit geeft wederom een tweede gele kaart aan een speler van SVVN. SVVN moet dus nog een kwart wedstrijd redden met slechts 9 man. In de 73ste minuut komt er voorzet van links bij Jochem Top. Die raakt alleen voor de keeper de bal helemaal verkeerd en schiet naast.

Ook de laatste kans is voor DES. Brian Leemhuis, die uitstekend inviel, moet lossen bij een vrije trap. Jurre Canter Visscher schiet de rebound tegen de liggende Leemhuis aan. Na iets meer dan 90 minuten beëindigd de scheidsrechter de wedstrijd.

Opstelling SVVN:
Patriz Loohuis; Martijn ter Steege, Alwin Zigterman (73. Ronald van den Berg), Chiel Karkdijk (65. Delano Papilaja), Jimmy Scharphof; Rowan Wijnen, Nick Snellink, Mohamed Koroma; Melvin Morsink, Teun Bakhuis en Marvin Thomas (30. Brian Leemhuis).

Uw reactie