Sport & Vrijetijd

Geen ijspret op ijsbaan Losser

LOSSER - Normaalgesproken stijgt de ijskoorts rond deze tijd. Dat zou ook gelden voor leden en bestuur van IJsclub Losser. Het liefst zouden zij direct de voorbereidingen treffen om een mooie ijsvloer op de baan te creëren. Maar helaas, IJsclub Losser heeft moeten besluiten geen ijsbaan te maken en dus ook geen ijspret te bieden voor de schaatsliefhebbers van Losser en omgeving.

Door de huidige ernst van de situatie omtrent corona en de daarbij behorende beperkende maatregelen is het voor de ijsclub onmogelijk een veilige situatie te handhaven wanneer de baan open zou gaan. Hierbij lettende op de 1,5 m afstand, de samenklontering en het achter elkaar schaatsen. Daarbij komt dat er geen “koek en zopie” mag worden verkocht en de kantine gesloten is.

Ook het prepareren van de baan in de avonduren is niet mogelijk in verband met de avondklok.

Het bestuur heeft nog wel even stilgestaan bij de mogelijkheid om de jeugd te laten schaatsen, maar ook hierbij zijn de risico’s van besmetting en verspreiding van het virus te groot. De jeugdigen komen van verschillende scholen en het houden van voldoende afstand onder elkaar is hierbij vrijwel ondoenlijk. De IJsclub Losser hoopt op een prachtige winter in 2021-2022.