Sport & Vrijetijd

FC Noaber organiseert Padeltoernooi en JO15/MO15 Voetbaltoernooi om de CoronaCup

OLDENZAAL - De stichting FC Noaber organiseert na het project Opgeruimd Sporten nu ook een Padeltoernooi bij Quick tennis en de CoronaCup bij onder meer KVV Quick’20. Patrick Kip en Eddy Gelhever van FC Noaber zijn met hun team van jongeren ook deze zomer zeer actief. Nadat ze eerder in samenwerking met Rob Beverdam van het Hulsbeek met jongeren van Bully, Lez Studio en Quick’20 hebben gesport en opgeruimd is het nu tijd voor Padel en Voetbal.

Leden van team FC Noaber

Deze activiteiten doen zij in het kader van de Noaberdeal Light die samen met de gemeente Oldenzaal is bedacht en opgezet. De Noaberdeal Light is de zomervariant van de Noaberdeals waarmee ze na de zomervakantie weer verder gaan.

FC Noaber organiseert met verenigingen en jongeren allerlei activiteiten om de negatieve gevolgen van Corona te bestrijden. Zowel het voetbaltoernooi als het Padeltoernooi wordt georganiseerd door jongeren. In de gemeente Oldenzaal zijn hierbij alleen deze zomer al ruim 70 jongeren actief. Zoals alle activiteiten bij FC Noaber zijn ook deze toernooien van, voor, door en met jongeren.

Patrick Kip: “Zo organiseren de 20-jarige Saxion-studenten Huub Loohuis en Maarten Kip het Padeltoernooi. Zij zijn enthousiaste vrijwilligers die de stichting zagen groeien en nu druk zijn met het werven van nieuwe jongeren en het geven van voorlichting.”

Beiden zijn fanatieke spelers van Padel. Zij zochten contact met Ralf Maathuis van Quick tennis en zo ontstond het idee voor de Noaber Open. Het Padeltoernooi van 23 tot 28 augustus op de banen van Quick tennis in Oldenzaal. Dit toernooi staat open voor alle leeftijden, voor beginners en gevorderden! Er kunnen maximaal 64 teams meedoen. Er zijn al 34 aanmeldingen. Aanmelden kan nog tot en met donderdag 19 augustus via www.fcnoaber.nl/aanmelden of door te appen naar 06-34353823. Patrick Kip: “Ze leren hier veel van: draaiboeken maken, toernooischema maken en sponsoren zoeken.”

Het voetbaltoernooi om de CoronaCup is op 27 en 29 augustus. Vrijdagavond 27 augustus de voorrondes in 6 gemeenten (Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Borne, Enschede en Losser) van 18.00-21.00 uur.

Zondag 29 augustus is de finaleronde bij Quick’20 vanaf 11.00 uur. Voetbalteams JO15 en MO15 kunnen zich hiervoor nog aanmelden tot vrijdag 20 augustus: via info@fcnoaber.nl of door te appen naar 06-34353823.