Sport & Vrijetijd

FC Berghuizen organiseert uniek Oranjefestival

OLDENZAAL - Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij gaan daar genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Om geïnteresseerde jongens en meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert FC Berghuizen op zaterdag 12 juni een uniek Oranjefestival op Sportpark 't Venterinck. Deze is voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Oranjefestival
FC Berghuizen werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de ING en KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Om de verenigingen, rondom het komende EURO2020, te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd, heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt voor de verenigingen. De verenigingen ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes en een uitgewerkt draaiboek van het Oranjefestival.

Voetballen als Oranje
De spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen ondersteunen deze festivals, ook zij zijn namelijk ooit begonnen als jong meisje of jongen bij één van de lokale amateurverenigingen. Zij erkennen het belang van veel sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen bij een vereniging. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart!

Aanmelden?
Aanmelden voor de activiteit is heel makkelijk. Op het platform www.knvb.nl/alsoranje staan alle Oranjefestivals vermeld en wanneer je zoekt op FC Berghuizen komt het Oranjefestival naar voren. Daar vind je dan de mogelijkheid om je in te schrijven. Vanuit FC Berghuizen volgt dan een bevestiging en daarna meer informatie over het Oranjefestival. Kom in je mooist oranje outfit en wie weet win jij wel een extra prijs!

Meer informatie of vragen?
Mocht je meer informatie willen of vragen hebben dan kan je altijd met FC Berghuizen contact opnemen. Dit kan door contact op te nemen met Ilona Loohuis op telefoonnummer 06-41607940

Uw reactie