Sport & Vrijetijd

Extra ingelaste authentieke Koetsentocht

TUBBERGEN - Toen in maart 2020 het coronavirus haar intrede deed in Nederland werd de ene na de andere koetsenrit afgelast. De voor het publiek mooiste ritten, de ritten met authentieke koetsen, met koetsiers en passagiers in klederdracht van ruim een eeuw geleden, gingen ook niet door. Mede door de tweede en derde coronagolf gingen de Twenterit, Almelose Ruiterdagenrit en de Singravenrit dit jaar ook niet door. Maar daarom is er een extra authentieke Koetsentocht ingelast. Aanstaande zaterdag 7 augustus gaat de rit door Fleringen, Reutum, Ootmarsum en Tubbergen.

Het bestuur van de Koets’n Keerls heeft de extra rit op de kalender gezet. In deze rit wordt veel authentiek gereden maar ook enkele recreatiewagens rijden mee. Op dit moment zijn er al meer dan tien aanspanningen, maar de verwachting is dat het nog meer wordt.

De rit start zaterdag 7 augustus om 15.30 uur aan de Reutummerweg en gaat richting landgoed Herinckhave. Vandaar gaat de rit door de prachtige Tubbergse natuur richting Reutum waar de rit rond 16.15 uur dwars door het dorp zal komen. Via de Es gaat het vervolgens naar Ootmarsum. Daar verwacht de organisatie rond 17.00 uur aan te komen om een pauze op het plein voor de Simon en Judaskerk te houden. Na de pauze verlaat het gezelschap Ootmarsum om via de Kuiperberg en Haarle naar Tubbergen te rijden. De verwachting is dat de deelnemers tussen 18.00 en 19.00 uur door Tubbergen komen. Via de Binnenveldsweg gaat het langs de Eeshof, Meulenhof en het centrum van Tubbergen weer terug naar de Reutummerweg.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.koetsnkeerls.nl.