Sport & Vrijetijd

Excelsior’31 rekent voor rust af met Staphorst

Door Martin Klaassen 

RIJSSEN - In het Overijssels treffen tussen Excelsior’31 en Staphorst kon Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda vanaf de aftrap weer beschikken over Hielke Penterman. Zijn rentree zorgde ervoor dat Jamarro Diks op de eerste rij van de tribune tussen de invallers zat. De overige tien spelers waren dezelfde als vorige week.

Een goed begin zou het halve werk kunnen zijn, dacht Staphorst-trainer Paul Weerman. Hij liet zijn manschappen offensief starten, om al snel een klein verschil te maken. Excelsior’31 was bij de les en sloeg de korte Staphorst-storm zonder kansen tegen af.

De eerste keer dat Excelsior’31 voor gevaar van het doel van Jorrick Maats zorgde was in de 18e minuut. Niels Leemhuis stuurde Vincent Schmidt diep. De sneltrein-back van Excelsior’31 gaf de bal voor op Jasper Veltkamp. De jonge middenvelder kwam een voetlengte tekort om af te ronden.

Het eerste serieuze gevaar van Staphorst eindigde in de 25e minuut met het geluid van de paal. Het schot van net buiten het strafschopgebied van Mike Reuvers ging via de binnenkant van het aluminium het veld weer in. Nadat Excelsior’31 weer een venijnige verre ingooi van Martin van ’t Ende onschadelijk had gemaakt, was het in de 33e minuut raak. Na een slim boogbal passje van Sander Thomas ging Hielke Penterman voor een herkansing. De afronding was opnieuw niet vlekkeloos, maar in tweede instantie lag de openingstreffer er wel in.

Excelsior’31 pakte door. Na een steekpass van Jasper Veltkamp op Hakim Ezafzafi, werd de aanvaller onreglementair gestuit door Reinier Crediet. Scheidsrechter Kuijntjes wees in de 39e minuut naar de strafschopstip. Hakim Ezafzafi liet zich het doelpunt niet ontnemen. Koelbloedig en met durf schoot hij de bal met een stift binnen.

Rond de middenlijn waren Mirko Zwiers en Niels Leemhuis op speelse wijze de Staphorst-opponent aan het dollen. Vervolgens had Leemhuis een prachtige bal binnendoor op Sander Thomas in petto. Thomas speelde de vrijstaande Jasper Veltkamp aan. De kilometervreter toverde een prachtig afgemeten schot uit zijn rechtervoet. Maats kon er niet bij: 3-0.

Tweede helft
In de tweede helft schoot Excelsior’31 uit de startblokken. Met twee keer een kans voor Hakim Ezafzafi. Daarna zakte Excelsior’31 meer in. Er kwam een doelpunt van Staphorst vanaf de strafschopstip. Excelsior’31 was even de concentratie kwijt na een blessuremoment van Niels Leemhuis. Mike Reuvers zocht het uitgestoken been van Niek Davina op en kreeg een penalty. Routinier Erik Bakker schoot de bal binnen. Verder kwam Staphorst niet.

Het toetje van de middag leek van Michel Gerritsen Mulkes te komen. Hij scoorde nadat Jorrick Maats de bal niet onder controle krijgen, maar werd teruggefloten. Het maakte de middag er voor Excelsior’31 niet minder mooi om. Met 7 punten uit 3 wedstrijden, staat Excelsior’31 op een verdienstelijke derde plek.

Naar Goes
Zaterdag speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd in en tegen het nog puntloze Goes. De wedstrijd in Zeeland, op sportpark Het Schenge, begint om 14.30 uur.