Sport & Vrijetijd

Martijn Dennekamp: “Het was een geweldige dag en de kinderen gingen moegestreden naar huis”

Excelsior’31 kijkt met tevreden gevoel terug op Keepersdag 2021!

RIJSSEN – Afgelopen vrijdag organiseerde Excelsior’31, in samenwerking met Just4Keepers, een heuse keepersdag voor jongens en meiden. Martijn Dennekamp was één van de organisatoren en kijkt met een positief gevoel terug op de keepersdag. “We gaan het zeker vaker organiseren!”, steekt Martijn van wal. 

Excelsior’31 nodigde kinderen tussen 8 en 12 jaar oud om van 10.30 uur tot 12.00 uur langs te komen. Kinderen tussen 13 en 19 jaar oud konden tussen 13.00 uur en 14.30 uur langskomen. Bij het eerste programma deden maar liefst 26 kinderen mee, terwijl bij het tweede programma 20 kinderen deelnamen.

Helaas mochten er geen bezoekers aanwezig zijn, al leidde dat niet tot echte problemen. “Als de kinderen eenmaal met de bal bezig zijn, vergeten ze dat al heel snel. We hebben gelukkig weinig last van het coronavirus gehad, dus we hebben weinig te klagen”, zegt Martijn, die terugkijkt op een geslaagde dag. “Ons doel was met name om de kinderen een leuke dag te bezorgen en ze even achter de spelcomputer weg te halen. En dat is volgens mij heel aardig gelukt! Het was een geweldige dag, we hebben mooi weer gehad en de kinderen gingen moegestreden naar huis toe.” 

Doel van de keepersdag
De organisatie had een duidelijk doel voor ogen met het organiseren van zo’n dag. “Keepen blijft een apart vak. Als keeper sta je helemaal alleen in het doel, je draagt een ander shirt dan anderen en als je een blunder maakt ben je de pineut. Dat was ook één van de eerste dingen die ik zei tegen de kinderen: ‘Als een keeper een blunder maakt, ben je de pineut maar als de spits een kans mist, is het jammer’. Keepers verdienen gewoon wat meer aandacht en hebben vertrouwen nodig”, aldus Martijn. 

Excelsior’31 richtte zich tijdens de keepersdag niet alleen op keepers, maar ook op spelers. “Veel jonge kinderen weten nog niet of ze willen voetballen of dat ze liever willen keepen. Zo waren er enkele kinderen die direct na het programma zeiden: ‘ik wil keeper worden!’, maar er waren ook een aantal kinderen die toch liever voetballer blijven. Daarmee is ons doel van de dag toch geslaagd”, aldus Martijn.