Sport & Vrijetijd

Voorzitter Theo Engels: “Willen absoluut geen ‘light editie’”

Eurol Hellendoorn Rally dit jaar eendaagsevenement

Fotograaf: Jado Fotografie

HELLENDOORN – De Eurol Hellendoorn Rally wordt dit jaar in één dag verreden. In 2006 werd de rally voor het laatst in één dag verreden, maar door de coronamaatregelen is er geen andere mogelijkheid. Voorzitter Theo Engels komt met een uitleg voor deze beslissing.

“Doordat er in deze coronatijd geen rally’s kunnen plaatsvinden, wordt de rally’s bijna allemaal in het derde en vierde kwartaal georganiseerd. Omdat er zoveel rally’s op de kalender staan, is het erg belastend voor alle betrokkenen”, doelt Engels op de organisaties, equipes en de officials. “Daarom hebben we gekeken hoe we die agenda het beste kunnen invullen en daarom lijkt het ons het beste om de rally op één dag te houden in plaats van twee dagen.”

Engels denkt dat het ook voor de equipes en rallyrijders beter is in deze bijzondere tijd. “De equipes moeten de auto’s natuurlijk ook weer op tijd repareren en prepareren voor de volgende rally. Om zowel de rallyrijders als equipes wat meer rust te geven, leek dit ons de beste oplossing!”

Ook voor de organisatie is het dit jaar beter om het op één dag te houden, laat Engels weten. “Mocht onverhoopt toch blijken dat het niet door kan gaan door het coronavirus, dan is het bij een eendaagsevenement gemakkelijker te behappen dan bij een tweedaagsevenement. Op deze manier is het risico wat kleiner”, aldus Engels.

Geen Eurol Hellendoorn Rally light
Hoewel het een eendaagse rally betreft, wil de organisatie absoluut geen ‘light editie’ organiseren. “Wij willen een volwaardige rally neerzetten”, legt Engels uit. De rijders van Eurol Hellendoorn Rally leggen hetzelfde aantal kilometers af, alleen niet in twee dagen maar in één dag. “Vroeger had je de ’12 Uren van Hellendoorn’ en dat concept willen we dit jaar ook organiseren.” 

Net als in voorgaande jaren worden er ook proeven verreden in de omliggende gemeenten zoals Rijssen en Twenterand. “Zonder die proeven is het alsnog een light editie, dat willen we niet. Het wordt een lange dag voor alle betrokkenen, maar er komt een knoeperd van een rally!” 

Wel of geen publiek
Als het aan Engels ligt, wordt de rally gewoon verreden met publiek. “We hebben wel het voornemen om met publiek te rijden. Een rally zonder publiek is gewoon geen volwaardige rally. Maar we zullen toch rekening moeten houden met een evenement zonder publiek, maar we moeten afwachten. We kunnen niet op de zaken vooruitlopen”, aldus de voorzitter van de Eurol Hellendoorn Rally.