Sport & Vrijetijd

Euregio Kanorally

ALMELO - In een heerlijk ochtendzonnetje zijn alle deelnemende kano’s afgelopen zaterdag in Almelo gestart met de Euregio Kanorally. Op de steiger bij het stadhuis van Almelo zijn de deelnemers ingestapt en uitgezwaaid door wethouder Arjan Maathuis. Het eerste stukje van de tocht voert door Almelo langs de waterboulevard en het Indiëterrein. Uiteindelijk voert het grootste deel over het Almelo-Nordhorn-kanaal. Vanuit de waterstad in wording is de eindbestemming namelijk Nordhorn. 

Het doel van de Euregio Kanorally is verbroedering en dat was zaterdagochtend te zien bij de tewaterlating. De deelnemers hebben de nacht doorgebracht in Nordhorn, zijn ‘s ochtends met de kano’s op de aanhanger vertrokken naar Almelo en varen in een dag weer terug naar het hotel. ’s Avonds was er een gezellige barbecue en tussendoor stopte men voor een lunch langs het water bij de sluis van Agelo.Onderweg moest de kano een paar keer overgedragen worden, want het Almelo-Norhorn-kanaal kent wat hindernissen voor de kano’s. Maar dat hoort erbij en de prachtige natuur onderweg en het gezamenlijk kanoën maken veel goed.

De Euregio KanoRally is ontstaan in 2005 om de waterweg tussen Almelo en Nordhorn in ere te herstellen. De eerste keer hebben wat kanovaarders de kano gepakt en zijn gaan peddelen (en veel overdragen) en dit heeft geleid tot een samenwerkingsverband tussen een aantal organisaties.

De zelfstandige Stichting Euregio KanoRally is in 2007 opgericht en verzorgt nu jaarlijks de Kanorally op euregionaal niveau.