Sport & Vrijetijd

Erik Zandstra: “Wil ergens werken waar perspectief gepaard gaat met gezelligheid”

HULSEN – Erik Zandstra heeft eind vorig jaar een akkoord bereikt met Hulzense Boys. De 33-jarige oefenmeester van Longa’30 vertrekt uit Lichtenvoorde en gaat aan de slag bij de zaterdagtweedeklasser uit Hulsen.

“Vlak nadat ik besloten had om Longa’30 te verlaten, benaderde Hulzense Boys mij direct. Ik werd gebeld of het mij wellicht interesseerde om trainer te worden. De vraag was met name of ik wel klaar was om van een hoofdklasser naar een tweedeklasser te gaan”, steekt Erik van wal. De Bornenaar was in eerste instantie wel verbaasd dat Hulzense Boys bij hem terechtkwam. “Eerlijk gezegd viel dat wel een beetje rouw op mijn dak. Ik was een beetje overdonderd dat zij bij mij terechtkwamen. Maar ondanks dat ik trainer ben op een hoog niveau, voel ik me niet te groot voor Hulzense Boys. Ik wil gewoon ergens werken waar het perspectief gepaard gaat met gezelligheid.” 

Van zondag naar zaterdag
Dat Longa’30 op zondag speelt en Hulzense Boys op zaterdag vindt Erik juist wel fijn. “Ik ken het zaterdagvoetbal wel van mijn oude clubs en eerlijk gezegd vind ik het wel prettig om op zondag een vrije dag te hebben. Dan kan ik even rustig acclimatiseren voor de volgende werkweek”, doelt Erik op zijn eigen bedrijf Zandstra Financieel Advies. “Bij Longa moeten we soms naar Alphen aan de Rijn, dan ben ik van negen uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds weg.”

Drive
De technische commissie van Hulzense Boys liet in de gesprekken met Erik al weten erg gemotiveerd te zijn en dat bleek ook uit het gesprek met de spelersgroep, zegt de oefenmeester. “Er is meer drive dan ik vooraf had verwacht. Ze willen echt wat neerzetten en je merkt dat zij ook een trainer zochten die op een hoger niveau heeft gewerkt.”

Ambities
“We hebben uitvoerig besproken over de ambities om te kijken of we met deze lichting zouden kunnen promoveren. Het zou natuurlijk mooi zijn als we in het eerste seizoen al kunnen promoveren, maar het is misschien wat te voorbarig om dit nu al te zeggen, terwijl ik nog niet met de jongens gewerkt hebt. Ik weet in ieder geval wel dat ze aanvallend en verzorgd voetbal spelen en dat past bij mij. We gaan kijken of we de gezonde ambitie om te promoveren kunnen behalen.”

Persoonlijke ambities
Hoewel Erik al elf seizoenen hoofdtrainer is, heeft hij nog genoeg ambities. “Ik heb altijd gezegd dat ik graag op het hoogste amateurniveau wil trainen, toen ik begon was het de hoofdklasse en dat heb ik behaald, maar ik heb de ambitie nog steeds om in de tweede of derde divisie te werken”, vervolgt Erik, die ook ervaring heeft opgedaan in het betaald voetbal. “Ik heb ook een jaar bij Go Ahead Eagles Onder 19 gewerkt. Ik wil niet zeggen dat het tegenviel, maar ik blijf toch liever in het seniorenvoetbal.”

Hoewel Erik als trainer nog erg jong is heeft hij al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Voor Longa’30 is hij o.a. trainer geweest van Sp. Denekamp, Juliana’32 en DSVD.