Sport & Vrijetijd

Dr. Schaepman de grootste supporter van het Nederlands Elftal

TUBBERGEN - Afgelopen week, in de aanloop naar het Wereldkampioenschap Voetbal 2022 in Qatar, ontpopte Dr. Schaepman zich als de ’grootste’ supporter van het Nederlands Elftal. Sinds 1927 torent het standbeeld van de katholieke emancipator Herman Schaepman (1844-1903) hoog boven de Tubberger Es uit. Het metershoge gedenkteken werd gemaakt door August Falise. Nu het Nederlands Elftal in Qatar wereldkampioen probeert te worden is het standbeeld versierd met rood-wit-blauwe linten en oranje vlaggen. Op een groot oranje spandoek voor het rijksmonument prijkt de tekst „Oranje succes, gegroet jullie grootste supporter op De Esch. Tot snel in het Oranjestadion Tubbergen”.

Aan de laatste zin is af te leiden wie verantwoordelijk is voor de ludieke actie: Mark Oude Luttikhuis van Soccer Inside Tubbergen en zijn mede-initiatiefnemers voor het Oranjestadion Tubbergen.

„Tijdens het WK in Brazilië in 2014 heben we al eens een vergelijkbaar Oranjestadion opgezet in Tubbergen. Destijds op de oude locatie van Soccer Inside aan de Newtonstraat. We kregen toen nog bezoek van de Coen & Sander Show van radio 3FM. Dat was na de wedstrijd Nederland - Chili. Het Nederlands elftal was toen zeer succesvol met trainer Louis van Gaal die nu weer aan het roer staat. Dus wie weet hoe ver de ploeg kan komen, al willen we liever niet op zaken vooruitlopen. Dat is de goden verzoeken. Het WK had natuurlijk nooit in Qatar gehouden mogen worden. We richten ons alleen op het Nederlands Elftal. We houden de versieringen ook altijd netjes. En zodra Nederland wordt uitgeschakeld, zijn alle versieringen bij het beeld een dag later verwijderd”, aldus de groep achter de versieringen van het Dr. Schaepmanstandbeeld.

Oranjestadion Tubbergen

Oude Luttikhuis en co hebben de voormalige sporthal van Tubbergen opnieuw helemaal ingericht als Oranjestadion. De hal is ombebouwd tot stadion met catacomben, tribunes, vip decks, biertafels, een feestplein en grote beeldschermen. Een dj zorgt voor de sfeer en de catering wordt verzorgt door Niels’ Slagerij uit Tubbergen. Het grootste scherm is een haarscherp ledscherm van 6 bij 3,5 mter, maar liefst 20 vierkante meter. Zowel bij de opbouw als tijdens de wedstrijden krijgt de organisatie hulp van diverse vriendengroepen uit de omgeving.

Tickets Drie uur voor de aftrap van alle wedstrijden van het Nederlands Elftal is de Verdegaalhal aan de Pastoor Bloemenstraat 1 in Tubbergen geopend. De entree bedraagt 6 euro en het stadion biedt plaats aan 1.500 supporters. Een combiticket voor alle 3 poulewedstrijden is verkrijgbaar voor € 13,50. Combitickets en losse tickets zijn te betellen via oranjestadiontubbergen.nl

In de poulefase speelt Oranje de volgende wedstrijden:

Maandag 21 november 17.00 uur: Senegal - Nederland

Vrijdag 25 november 17.00 uur: Nederland - Ecuador

Dinsdag 29 november 16.00 uur: Nederland - Qatar

Foto: Ben Haarhuis

Uw reactie