Sport & Vrijetijd

De wandeltrainers van ‘Kuier deur Holten’

HOLTEN - Het doel van ‘Kuier deur Holten’ is om de Holtenaren te bewegen ‘van de bank af’ te komen en te gaan wandelen ter bevordering van hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dat is ook wat de wandeltrainers inspireert om daaraan een deel van hun vrije tijd te geven en tegelijk ook zelf te profiteren van het gezonde wandelen.

Inmiddels heeft Jan Versluis, die gestart is vanuit het ‘starten met wandelen programma’ er een aantal prima collega trainers bij gekregen. Mariska van Bruggen, Riet Schuppert en Agnes van der Hoek. Alle drie werken overdag en zijn beschikbaar op de woensdagavond en vrijdagmorgen. Jan doet de woensdagmorgen en valt in op de vrijdagmorgen wanneer nodig.

‘Kuier deur Holten’ is puur plezier
Wanneer Kuier deur wandelt, is het bijna altijd droog. Zelfs wanneer onze weerapp het tegendeel aan ons probeert wijs te maken. En als het dan een keer regent was het heel hard nodig voor onze planten en bomen. Wees moedig en optimistisch, dan geniet u met volle teugen bij Kuier deur. Dit was Jan de Weerman uit Holten.

Tijdens de wandeling van zo’n 5 of 8 kilometer wordt er tijd genomen voor beweegoefeningen, de vrijwilligers vertellen dat dit een leuk onderdeel is van de wandeling. Ook het foto’s maken geeft een glimlach op het gezicht van deelnemers en vrijwilligers.

De ‘Wandeltraining Kuier Deur Holten’ gaat ook door in Coronatijd. In aangepaste vorm, dat wel. Elke trainer mag een groepje van 4 wandelaars begeleiden mits iedereen 1,5 meter afstand houdt van elkaar. Bij meer deelnemers dan 4 wordt er een tweede groep gevormd met erbij een tweede trainer op gepaste afstand van de eerste groep. Iedereen mag een mondkapje dragen. Het is (nog) niet verplicht.

Eensgezind zeggen Jan, Mariska, Riet en Agnes dat het fijn is om buiten in beweging te zijn, het is een gezellige groep en iedereen is welkom om eens mee te wandelen.