Sport & Vrijetijd

De Tambourijn blijft positief ondanks geringe opkomst bij Open Deurendag

BORNE – Jan van der Sluis van Muziekschool De Tambourijn kijkt met gemengde gevoelens naar de opkomst tijdens de Open Deurendag. Hij hoopte op meer nieuwe leden nadat veel leden stopten door het coronavirus, maar het zijn er slechts twee geworden.

“Normaal hebben we na zo’n Open Deurendag wel tien nieuwe leden die we mogen verwelkomen, maar dat zijn er nu slechts twee. We hadden ons er veel meer bij voorgesteld, maar helaas waren er weinig bezoekers”, steekt Jan van wal. Ondanks de geringe opkomst wil Jan positief blijven. “Voor de kinderen was het leuk om eindelijk weer eens voor mensen te mogen spelen. En toen de ouders, opa’s en oma’s er waren, was het nog best druk. Daar merkte je wel aan dat de kinderen het spelen voor publiek ook écht gemist hadden. Hopelijk hebben we bij de volgende Open Deurendag, volgend voorjaar, nog meer bezoekers.”

Het coronavirus heeft flinke parten gespeeld bij het ledenaantal van muziekschool De Tambourijn. Een paar jaar geleden hadden ze nog zo’n 175 leden, voor het coronavirus 120 en nu nog maar tachtig leden. “Dat is heel teleurstellend om te zien en we hebben geen idee waar dat aan ligt. Hopelijk komen de kinderen snel weer naar De Tambourijn om muziek te maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor de ontwikkeling van kinderen, dus ik zou zeggen: kom gewoon eens langs!”, aldus Jan van der Sluis. 

Kijk voor meer informatie op: www.detambourijn.nl.